DomovNoviceJesenske počitnice (25.-29.10.2021)

Jesenske počitnice (25.-29.10.2021)

INFORMACIJE ZA STARŠE/SKRBNIKE:
– počitniške dejavnosti potekajo v Domu ustvarjalnosti mladih (DUM) Maribor (Razlagova ulica 16), kjer je tudi zbirno mesto za izlete;
– za vstop v DUM morajo starejši od 15 let izpolnjevati POGOJ PCT in nositi zaščitno masko, otroka pa pospremite le do informacijske pisarne Info-DUM v pritličju; 
– na vse počitniške dejavnosti je OBVEZNA PREDHODNA PRIJAVA – za počitniško varstvo preko SPLETNE PRIJAVNICE, za brezplačne dejavnosti in sredin izlet pa preko TELEFONA ali E-POŠTE; ob nepravočasni odpovedi plačljivih dejavnosti (varstvo in sredin izlet) denarja, razen v primeru predložitve zdravniškega potrdila, ne vračamo;
– s podpisom IZJAVE STARŠEV/SKRBNIKOV o seznanitvi s potekom počitniških dejavnostih se seznanite s potekom počitniških dejavnosti, navodili, priporočili ter nam zaupate kontaktne podatke;
– pred vključitvijo je potrebno podpisati tudi IZJAVO STARŠEV/SKRBNIKOV pred udeležbo v počitniških dejavnostih COVID-19 o zdravstvenem stanju otroka;
– obleka in obutev naj bo dejavnostim in vremenu primerna, otroci naj imajo s seboj vodo v steklenički za večkratno uporabo in zdravo malico, če niso vključeni v varstvo; otroci naj s seboj nosijo tudi ZAŠČITNO MASKO;
– pridržujemo si pravico do spremembe programa oz. odpovedi posameznih dejavnosti v primeru neustreznih vremenskih razmer, premajhnega števila udeležencev ali epidemiološke situacije.

DODATNE INFORMACIJE IN PRIJAVE:
– telefon: 02 229-94-50 ali 040 433-511
– e-pošta: info.dum@zpm-mb.si.

BREZPLAČNI POČITNIŠKI PROGRAM IN SREDIN IZLET

V brezplačne počitniške dejavnosti in na sredin izlet se lahko prijavijo otroci od 6. leta dalje. Število mest je omejeno. Prijave sprejemamo preko TELEFONA (040 433 511, 02 229 94 50) ali E-POŠTE (info.dum@zpm-mb.si), najkasneje dan pred vključitvijo, za sredin izlet pa najkasneje do 26. 10. do 10. ure. Cena za sredin izlet je 20,00 €.

Likovne delavnice: 25.–29. 10., 8.00–16.00
SKRIVNOSTNA NOČNA BITJA
Izdelujemo coprnico z bradavico in prikupne strašne strahce, pa še ščurke, pajke in druge gomazeče stvarce.
KAMENČEK NAMESTO SVEČE
Namesto nagrobnih sveč lahko v spomin na umrle na grobove nesemo tudi kamenčke. Prinesi jih s seboj! Nanje bomo risali ali kaj lepega napisali.

Gibalne delavnice: 25.–29. 10., 13.00–14.00
JOGA Z NEŽO
Ne glede na fizično zmogljivost in predhodne izkušnje, se vsak izmed nas lahko nauči nekaj osnovnih položajev joge, ki nas razgibajo, sprostijo in krepijo veselje do življenja. (Neža Polh)

Pravljice s Simono: 26. in 28. 10., 9.00–11.00
PRAVLJICE STRAŠNICE
Ob poslušanju strašnic bomo izdelovali strašne lutke, ogrlice za srečo in amulete ter izvajali uroke, ki nas bodo obvarovali pred zimskimi prehladi, slabimi ocenami in groznimi sanjami. (Simona Kopinšek)

Sredin izlet: 27. 10., 9.00–16.00
NAJVEČJA FRAČA NA SVETU
Kozjanska domačija je polna doživetij. Spomin v naravi, bosa pot, ročna mlatilnica žit, star čebelnjak, ustvarjalnica v naravi, razbojnik Guzaj … in neverjetna mega frača, ki storže izstreli daleč v dolino. Cena izleta je 20,00 € in vključuje kosilo.

Interaktivna zvočna pot: 28. 10., 9.00–12.00
POTEPINI OB DRAVI
Edinstveno zvočno doživetje nas z našim okoljem poveže na drugačen, umetniško doživet način in nas spomni na to, zakaj je tako pomembno hoditi. (Lutkovno gledališče Maribor)

Gnetilnica gline: 29. 10., 8.00–16.00
JACKOVA SVETILKA
Stara legenda pravi, da je Jack hotel pretentati vraga, zato se mu je maščeval in ga obsodil na večno tavanje v nočeh, ko mu je medlo svetlobo dajala le sveča. Še danes zato izdelujemo svetilke v obliki buč za preganjanje grešnih duš.

POČITNIŠKO VARSTVO 

Počitniško varstvo vključuje dnevne dejavnosti po programu, celodnevni sredin izlet ter malico in kosilo. Vključijo se lahko otroci od zaključenega 1. do 5. razreda osnovne šole. Otroka je možno prijaviti samo za ves teden. Prijave sprejemamo preko SPLETNE PRIJAVNICE, najkasneje do 21. 10. oz. do zapolnitve mest. Cena tedenskega varstva je 90,00 € (program bomo izvajali le v primeru zadostnega števila prijav).


PROGRAMSKI PARTNERJI
PODPORNIKI - FINANCERJI
SPONZORJI - POKROVITELJI