DomovHumanitarnostPomežik soncu

Pomežik soncu

Vsi se veselimo počitnic, še najbolj pa otroci. Strokovnjaki ugotavljajo, da so prav počitnice za otroke najbolj ustvarjalen čas, zlasti če imajo možnosti, da v njih razvijajo svoje talente, počnejo to, kar jih zanima in veseli. Žal pa vsem otrokom njihove družine ne morejo zagotoviti pogojev za sproščujoče, zdrave in prijetne počitniške dni. Prav tem otrokom bi radi z brezplačnim letovanjem omogočili nepozabne počitnice v družbi vrstnikov.

Pomežik soncu je vseslovenska humanitarna akcija, ki pod okriljem Zveze prijateljev mladine Slovenije poteka od leta 1998.  Do leta 2013, torej v petnajstih letih, je s pomočjo akcije brezplačno letovalo 10.500 otrok iz revnih družin iz vse Slovenije. Ker so nam iskrice v očeh teh otrok, še posebej tistih, ki še nikoli niso bili na morju, najbolj dragocene, vas vsako leto nagovarjamo, da tudi z vašo pomočjo omogočimo čim večjemu številu otrok, da z radostjo pomežiknejo soncu. Akcija se s pomočjo podjetja Lek, člana skupine Sandoz, zaključi prav v Mariboru, na zaključni prireditvi poletnih Počitnic s prijatelji, Neresni olimpijadi.

Brezplačna letovanja, ki so jih deležni otroci s pomočjo sredstev zbranih v humanitarni akciji Pomežik soncu, organizirajo društva in zveze prijateljev mladine. V naših počitniških domovih letno letuje preko 20.000 otrok, v počitniških domovih ZPM Maribor, v VIRC-u v Poreču in na DMZ na Pohorju, okoli 1.800.

Tudi vi ste lahko del te lepe zgodbe. Donirajte po svojih zmožnostih, za ilustracijo pa podatek, da je cena oskrbnega dne za letovanje otroka 30 €, 10-dnevnega letovanja pa 300 €. Vsak vaš prispevek bo dobrodošel. Odločite pa se lahko tudi, da brezplačno letovanje otrok podprete z vašim prostovoljskim delom. Samo v Mariboru je takih prostovoljk in prostovoljcev vsako leto več ko 200.

Donacijo lahko nakažete:

  1. po položnici, ki jo dobite na vseh poštnih in bančnih okencih – UPN obrazec (banke, ki ne obračunavajo provizije za plačilo položnice so: Abanka d.d. Ljubljana, Addiko Bank d.d. Ljubljana, BKS Bank AG Ljubljana, Banka Intesa Sanpaolo d.d., Gorenjska banka d.d., Hranilnica LON d.d. Kranj, NLB d.d. Ljubljana, Nova KBM d.d. Maribor, SKB Banka d.d., Sberbank banka d.d. in okenca Pošte Slovenije) ali
  2. na TRR račun: NASLOV: ZPM Slovenije, Miklošičeva ulica 16, 1000 Ljubljana, TRR: SI56 6100 0000 3512 232, odprt pri Delavski hranilnici, SKLIC: SI12 1220149900003, KODA NAMENA: CHAR – plačilo za dobrodelne namene, NAMEN: Pomežik soncu.

DODATNE INFORMACIJE: Zveza prijateljev mladine Slovenije, 01 23 96 720, info@zpms.si.


PROGRAMSKI PARTNERJI
PODPORNIKI - FINANCERJI
SPONZORJI - POKROVITELJI