DomovProgramiUstvarjalne delavnice

Ustvarjalne delavnice

Vabljeni v ustvarjalno hišo, Dom ustvarjalnosti mladih, kjer ste dobrodošli prav vsi, brez izjeme. Vsak dan se kaj dogaja – ustvarjalne vsebine vseh mogočih vsebine in teme, družabne igre, razstave likovnih del mladih umetnikov, praznovanje rojstnih dni … Poleg tega se skozi leto zvrsti veliko posebnih priložnosti in dogodkov, ko se dogaja še bolj, ne samo v naši hiši, temveč tudi v soseskah, po mestnih ulicah in trgih …

USTVARJALNE DELAVNICE v Domu ustvarjalnosti mladih (DUM) potekajo vsak delovni dan, od ponedeljka do petka, med 15. in 19. uro in so brezplačne. V času počitnic, prireditev in drugih priložnostih potekajo po posebnih programih in prilagojenih terminih.

Vsebine ustvarjalnih delavnic so zelo raznolike in se ves čas spreminjajo – v pritličju je na voljo modelarska delavnica, kjer pri ustvarjanju uporabljamo orodje in stroje, v prvem nadstropju pa so izmenično aktivne tri delavnice. Prva je namenjena naravoslovnim vsebinam in je hkrati domovanje več živalim, ki so pri nas našle zatočišče – dva skakača, dva deguja, morski prašiček, ameriška veverica in činčila Čili. V drugi delavnici je poudarek na izdelovanju lutk in uporabi le-teh v smislu gledališke igre in kot sredstvo komunikacije. V tretji delavnici, ki ji rečemo tudi “umazana”, pa delamo z glino, ustvarjamo mozaike, barvamo, pacamo …

V okviru programa DEVETA DEŽELA na osnovnih šolah, želimo ustvarjalne delavnice približati čim večjemu številu otrok v Mariboru, zato vsebine dejavnega preživljanja prostega časa izvajamo tudi izven Doma ustvarjalnosti mladih. Ustvarjalne delavnice Deveta dežela praviloma potekajo v dveh terminskih in tematskih sklopih, jesenskem (oktober, november) in pomladanskem (marec, april).

Vsebinsko zajemajo likovno ustvarjanje, naravoslovni kotiček (v katerem otroci izvajajo eksperimente in osvajajo določena praktična znanja) in družabne igre (ki so poleg običajnih tudi plod naših idej in so izdelane v naših delavnicah).

Če imate posebne želje glede termina in vsebin ustvarjalnih delavnic v DUM-u ali na vaši lokaciji, pokličite na telefonski številki 02 229 69 13, 041 532 118 ali pišite na e-naslov kornelija@zpm-mb.si.


PROGRAMSKI PARTNERJI
PODPORNIKI - FINANCERJI
SPONZORJI - POKROVITELJI