DomovProgramiProstovoljstvo

Prostovoljstvo

Te veseli delo z otroki in mladimi?

Če si želiš del svojega prostega časa nameniti prav njim, te vabimo, da se pridružiš veliki družini ZPM prostovoljcev, ki jih je vsako leto okoli 300.

Kaj ponujamo?
– brezplačna usposabljanja,
– mentorstvo,
– potrdila o opravljenih usposabljanjih in opravljenem delu,
– delno povrnitev stroškov,
– strokovna in družabna srečanja,
– dobre pogoje dela in prijazno okolje.

Kaj pričakujemo?
– veselje do dela z otroki in mladostniki,
– odgovornost,
– udeležbo na usposabljanjih, intervizijah in supervizijah,
– samoiniciativnost in željo po uresničevanju lastnih idej,
– pripravljenost na delo v skupini,
– specifična pričakovanja glede na specifičnost programov.

Pridružiš se lahko prostovoljkam in prostovoljcem v PROGRAMIH:

  • Če te zanima prostovoljsko delo vzgojitelja/ice na letovanjih, lahko postaneš prostovoljec/ka v programu Letovanja v Vzgojno izobraževanem rekreacijskem centru (VIRC) v Poreču in na Domu Miloša Zidanška (DMZ) na Pohorju.

Razpis in prijavnica sta objavljena na tej povezavi. Tvoja strokovna usmerjenost, status, spol… niso pomembni, pomembno je, da imaš potrebne izkušnje in sposobnosti za samostojno vodenje skupine otrok, končano srednješolsko izobraževanje (V. stopnja) in opraviš obvezna usposabljanja ZPM Maribor. DODATNE INFORMACIJE: Marina Škrubej, 02 229 69 14, 040 433 766, referatzpm@zpm-mb.si.

  • Če te zanima prostovoljsko delo v prostočasnih programih za otroke (ustvarjalne delavnice, spremstvo na izletih …), lahko postaneš prostovoljec/ka v programu Dejavnosti v Domu ustvarjalnosti mladih (DUM) v Mariboru med šolskim letom in počitnicami.

Razpis in prijavnica sta objavljena na tej povezavi. Edini pogoj za vključitev je dopolnjeno 16. leto starosti in udeležba na brezplačnih usposabljanjih ZPM Maribor. DODATNE INFORMACIJE: Kornelija Kaurin, 02 229 69 13, 041 532 119, kornelija@zpm-mb.si.

  • Če te zanima prostovoljsko delo svetovalca/ke na telefonu za pomoč v stiski, lahko postaneš prostovoljec/ka v programu Telefonu za otroke in mladostnike (TOM).

Razpis in prijavnica sta objavljena na tej povezavi. Edini pogoj za vključitev je končano srednješolsko izobraževanje in obvezna udeležba na brezplačnem osnovnem usposabljanju ZPM Maribor. DODATNE INFORMACIJE: Kornelija Kaurin, 02 229 69 13, 041 532 119, kornelija@zpm-mb.si.

Več o prostovoljstvu …


PROGRAMSKI PARTNERJI
PODPORNIKI - FINANCERJI
SPONZORJI - POKROVITELJI