DomovNovicePoletni počitniški program 2024

Poletni počitniški program 2024

Dragi otroci, mladi in starši oz. skrbniki.

Poletje je pred vrati in s tem tudi nov, pester poletni počitniški program ZPM Maribor. V dveh poletnih mesecih druženja bomo izkusili marsikaj. Potepali se bomo po mestu, ustvarjali, se igrali, spoznavali nove vsebine, pridobivali nove veščine in se prijetno družili na izletih. Stkali bomo nepozabne vezi in ustvarjali spomine, ki jih bomo še dolgo nosili s seboj. Počitniški program je, z izjemo sredinih izletov, počitniškega varstva in programa Prileti na Pohorje, brezplačen. Prijazno vabljeni, da se sprehodite skozi program in del poletja preživite z nami.

 

POČITNICE S PRIJATELJI – program 2024


POČITNIŠKO VARSTVO

1.7.–30. 8., 7:30 do 16:30

Počitniško varstvo otrok poleg dejavnosti po programu nudi možnost organizirane prehrane otrok, malica in kosilo. Za otroke od zaključenega prvega do petega razreda OŠ sta na voljo dva programa počitniškega varstva: Počitniško varstvo in Počitniško varstvo s sredinim izletom. Varstvo je plačljivo, prednost pri vključitvi pa imajo otroci s stalnim bivališčem na območju Mestne občine Maribor in otroci staršev v službah. Minimalna dolžina varstva je en delovni teden, maksimalna pa dva (tedni se poljubno izberejo). Izjemoma se lahko varstvo podaljša. Prihod otrok v varstvo je med 7.30 in 8.00, odhod pa med 14.30 in 16.30.

Cena tedenskega varstva za otroke iz Mestne občine Maribor je 85 evrov, cena varstva s sredinim izletom pa 115 evrov. Cena tedenskega varstva za otroke iz drugih občin znaša 135 evrov, varstva s sredinim izletom pa 165 evrov.

Prijave sprejemamo najpozneje do ponedeljka pred tednom vključitve oz. do zapolnitve mest. Izpolnjeno prijavnico, ki je dostopna na spletni strani ZPM Maribor ali v informacijski pisarni Doma ustvarjalnosti mladih (INFO-DUM), pošljite ali osebno oddajte na naslov ZPM Maribor, Razlagova 16 ali jo pošljite skenirano po e-pošti na naslov info.dum@zpm-mb.si.

PRIJAVNICA

Po prejemu in obdelavi Prijavnice, boste starši oz. skrbniki, na e-poštni naslov, prejeli podatke za nakazilo in morebitna druga priporočila.


USTVARJALNE DELAVNICE

1.7.30. 8.8:00 do 16:00

Za zidovi DUM-a je veliko vrat. Nekatera med njimi vodijo v ustvarjalne delavnice, kjer mali kreativci najdejo obilico raznovrstnih materialov, barv, čopičev in drugih likovnih pripomočkov za ustvarjanje in kreativno izražanje. Dnevno bodo otrokom na voljo različne ustvarjalne vsebine, prosto igranje ali zgolj druženje s sovrstniki. V ustvarjalne delavnice so vabljeni otroci stari vsaj 6 let.


TEMATSKE DELAVNICE ZA OTROKE 6+

1.7.30. 8.,  9:00 do 12:00

Poletje je čas sprostitve, zabave in prijetnih druženj. Obenem pa tudi čas za pridobivanje novih znanj in veščin. Tematske delavnice otrokom ponujajo pester nabor priložnosti za zabavno spoznavanje novih vsebin. Delavnice so namenjene otrokom od 6. leta starosti naprej, v navedenih terminih, predvidoma med 9. in 12.uro. Prijave na delavnice so obvezne.

PROGRAM DELAVNIC


POTEPANJA PO MESTU

1.7.30. 8.,  9:00 do 13:00

Izhodiščna in končna točka ZePeeMovih potepanj je Dom ustvarjalnosti mladih Maribor. Na mestna raziskovanja vabljeni otroci stari 6 let in več. Potepamo se večinoma peš, zato sta v primeru slabega vremena zaželena primerna obutev in dežnik. Prijave so obvezne.

PROGRAM DNEVNIH IZLETOV – JULIJ

PROGRAM DNEVNIH IZLETOV – AVGUST


SREDINI IZLETI

vsako sredo, 8:30 do 16:00

Vsak izlet začnemo z zbiranjem v Domu ustvarjalnosti mladih, kamor se ob navedeni uri tudi vračamo. Izleti so plačljivi. Cena posameznega izleta je 35,00 evrov. Otroke starejše od 6 let vabimo, da se nam, s polno “rukzak opremo” in malico, pridružijo. 

PROGRAM SREDINIH IZLETOV

PRIJAVNICA

Po prejemu in obdelavi Prijavnice, boste starši oz. skrbniki, na e-poštni naslov, prejeli podatke za nakazilo in morebitna druga priporočila.


TEMATSKE DELAVNICE 15+

Mladinski počitniški program v ospredje postavlja učenje za življenje. Krepili bomo veščine komuniciranja, javnega nastopanja, hitrega prilagajanja v nepredvidljivih situacijah ter ne nazadnje poskrbeli za lastno varnost in sprostitev. Prijazno vabljeni!

PROGRAM TEMATSKIH DELAVNIC ZA MLADE


PRILETI NA POHORJE 12+

31.7., 1.8., 2.8., 8:45 do 16:15

Poleti, ko postane vročina v mestu nevzdržna, se Mariborčani radi zatečemo v hlad pohorskih dreves. Program Prileti na Pohorje pa mladim od 12 do 14  let prinaša še nekaj več: rekreacijo, druženje, nova znanja ter veliko svežega zraka in neprecenljivih razgledov. Vsak dan se bomo dobili pri spodnji postaji Vzpenjače, se odpravili na Pohorje in dan preživeli v objemu gozda.

Program je plačljiv. Cena dnevnega izleta na Pohorje znaša 25,00 evrov. Cena vključuje vstopnico za gondolo, program in kosilo. Priporočljiva primerna obutev in malica.

PRIJAVNICA

Po prejemu in obdelavi Prijavnice, boste starši oz. skrbniki, na e-poštni naslov, prejeli podatke za nakazilo in morebitna druga priporočila.


MARIBOR, MOJE MESTO

29.8., 9:00 do 14:00

Počitniška potepanja bomo zaključili še z zadnjim raziskovanjem mesta. Ob reševanju ugank se bomo sprehajali po mariborskih znamenitostih in kotičkih, vrednih ogleda. Prvi potovalni namig bo predan v Domu ustvarjalnosti mladih. Sprehajali se bomo v skupinah po pet. Le katera bo prva rešila vse uganke?


NERESNA OLIMPIJADA IN LEKOV ŽIV ŽAV

30.8., 9:00 do 14:00

Zadnji počitniški konec tedna bomo preživeli olimpijsko. V skupinah po pet bomo zavzeli Trg Svobode in se preizkusili v marsikateri neresni disciplini. Najboljši bodo nagrajeni. Budno pa nas bo spremljala tudi Pika Nogavička in naše športno udejstvovanje nagradila s prav posebno pustolovsko predstavo. Juhu, šola je tu.


Pridržujemo si pravico do spremembe programa v primeru neustreznih vremenskih razmer ali drugih nepredvidljivih okoliščin.

SPLOŠNI POGOJI VKLJUČEVANJA OTROK V POČITNIŠKE AKTIVNSOTI ZPM MARIBOR

IZJAVA STARŠEV OZ. SKRBNIKOV

Navodila glede rabe mobilnih telefonov

Hišni red Doma ustvarjalnosti mladih


POMEMBNE INFORMACIJE ZA STARŠE oz. SKRBNIKE:

• Na vse počitniške dejavnosti je zaradi omejenega števila udeležencev OBVEZNA PREDHODNA PRIJAVA – za varstvo, sredine izlete in program Prileti na Pohorje se otroka prijavi s PRIJAVNICO, za brezplačne dejavnosti pa preko TELEFONA, E-POŠTE ali OSEBNO v pisarni INFO DUM. Za vse otroke, ki se vključujejo v počitniške dejavnosti ZPM Maribor, mora biti izpolnjena, podpisana in organizatorju predana tudi Izjava staršev oz. skrbnikov.
• Vse dejavnosti potekajo, če ni drugače navedeno, v Domu ustvarjalnosti mladih Maribor, kjer je tudi MESTO ZBIRANJA IN VRNITVE z izletov.
• S podpisom IZJAVE STARŠEV/SKRBNIKOV o seznanitvi s potekom počitniški dejavnosti se seznanite s potekom počitniških dejavnosti, navodili, priporočili ter nam zaupate kontaktne podatke. Ob vseh nadaljnjih prijavah sporočite le ime in priimek otroka. Starši/skrbniki otrok, ki bodo vključeni v varstvo, ob prijavi prejmete dodatna navodila in priporočila.
• Sestavni del Izjave so tudi Splošni pogoji, pravila, navodila in priporočila glede uporabe mobilnih naprav. Prosimo vas, da jih pred podpisom izjave preberete.
• OBLEKA IN OBUTEV NAJ BO DEJAVNOSTIM IN VREMENU PRIMERNA, otroci naj imajo s seboj VODO v steklenički za večkratno uporabo in ZDRAVO MALICO.

INFORMACIJE IN PRIJAVE (od 14. 6., vsak delovni dan, med 8.00 in 16.00):

INFO-DUM – Dom ustvarjalnosti mladih (DUM) Maribor, Razlagova ul. 16
T: (02) 229 94 50
M: 040 433 511, 041 532 119
E: info.dum@zpm-mb.si

 

 

 PROGRAMSKI PARTNERJI
PODPORNIKI - FINANCERJI
SPONZORJI - POKROVITELJI