DomovNoviceZePeeMove zimske počitnice 2024

ZePeeMove zimske počitnice 2024

Zimske počitnice so pred vrati in z njimi tudi nov počitniški program, ki ga predstavljamo tudi v nadaljevanju.

Aktivnosti počitniškega programa so, z izjemo sredinega izleta, brezplačne, je pa potrebna predhodna prijava na tel. št. 02 229 94 50, 040 433 511 ali na e-naslov info.dum@zpm-mb.si. Na izpostavljenih kontaktih je moč dobiti tudi več informacij o programu. V okviru zimskih počitnic se varstvo otrok ne izvaja. Vse starše prosimo, da ob vključitvi otrok v počitniški program prinesejo s seboj izpolnjeno in podpisano Izjavo staršev oz. skrbnikov. Hvala.

 

Program zimskih počitnic

USTVARJALNICA: kreativne delavnice v Domu ustvarjalnosti mladih na Razlagovi 16, Maribor (DUM)

– vsak dan med 8:00 in 16:00 uro –

ORIGAMI    Spoznavali se bomo z umetnostjo zgibanja papirja in mu vdihnili nov pomen. Od žerjavov do žab in vsega ostalega kar premore domišljija.

COFALICE    Volneni cofki niso samo za kape, iz njih lahko izdelamo tudi volnene prijateljčke. Izdelovali bomo živalice iz volnenih cofkov – cofalice.

PLEŽUHOVANJE    V duhu dobre tradicije tudi letos del zimskih počitnic posvečamo izdelavi pležuhov. Zadnji dan počitnic bomo svoje pležuhe tudi postavili na ogled na mini razstavi.

DOŽIVTEJA S POTEPANJA: kratki izleti polni doživetij

– pričetek zbiranja ob 9:30 uri v DUM-u –

26. februar 2024 – Lutkovni muzej    Za zaveso lutkovnih predstav bomo spoznavali različne lutke, kostume in scenske elemente. Preizkusili pa se bomo tudi na odrsekm podestu.

27. februar 2024 – Akvarij-terarij Maribor    Skrivnosti vodnih globin in skalnatih pobočij bomo spoznavali v mestnem parku. Tiste bolj pogumne pa čaka prav posebno živalsko srečanje.

29. februar 2024 – Spoznavamo kefir    Kefir ni samo dober, temveč tudi zdrav. Kako ga izdelamo nam bo predstavila ekipa Kefirko-ta (Borgla d.o.o., Valvasorjeva ulica 40, Maribor).

01. marec 2024 – Mini turnir ping ponga (Dvorana Tabor)    Počitnice bomo zaključili športno, z mini turnirjem namiznega tenisa. Prinesi svoj lopar!

Število otrok je omejeno na največ 25 udeležencev. Potepamo se večinoma peš, zato je v primeru slabega vremena zaželena primerna obutev in dežnik.

SREDIN IZLET – Tehno park Celje

– 28. februar 2024, med 8:30 in 15:45 ure (DUM) –

Iz DUM-a se bomo odpravili proti glavni železniški postaji, od koder nas bo pot vodila v Celje in naprej na pot spoznavanja znanosti in tehnologije. Dan bomo preživeli v Tehno parku Celje.

Kotizacija za izlet znaša 25,00 EUR (vključuje prevoz, vstopnine in spremstvo, hrano pa naj imajo otroci s seboj). Obvezna je prijava in predhodno plačilo izleta najkasneje do 27. februarja 2024, do 12:00 ure. Nakazilo se izvede na TRR ZPM MB  SI56 0451 5000 0405 095, s sklicem 507 – 2024 in namenom izlet – ime in priimek otroka. Hvala.

 

 

 

 

 

 

 PROGRAMSKI PARTNERJI
PODPORNIKI - FINANCERJI
SPONZORJI - POKROVITELJI