DomovBlogPred odhodom na letovanje v VIRC Poreč 2024

Pred odhodom na letovanje v VIRC Poreč 2024

Obvestila in obračune za letovanja pošiljamo po e-mailu po izmenah, kot si datumsko sledijo, in upamo, da bomo uspeli čim prej obdelati prijavnice za vse izmene. Za lažjo organizacijo in pripravo stvari za letovanje pa so tukaj informacije, ki so pomembne pred odhodom. Nekaj dni pred odhodom vsake izmene pa bodo starši po pošti prejeli še obvestilo s podrobnejšimi informacijami in skupino, v katero bo razporejen otrok.

Odhodi in prihodi za letovanja ZPM Maribor so na AVTOBUSNI POSTAJI v Mariboru (Mlinska ulica 1), peroni od št. 3 do 9 zbor za ODHOD v Poreč je ob 14.30 uri. PRIHOD domov pa je med 12.00 in 12.30. uro na mesto odhoda.
Prosimo, da avtomobile ob odhodu in prihodu izmene parkirate na urejenih parkiriščih v okolic postaje. Parkiranje na površinah okrog avtobusne postaje (dovoz do peronov, postajališča, pločniki…) je prepovedano in nimamo vpliva na redarsko službo in policijo, ki izvajata preglede in izdajata kazni za nepravilno parkiranje.

PRED ODHODOM na letovanje bo za vsako izmeno obvezen SESTANEK ZA STARŠE IN OTROKE, kjer boste dobili informacije glede letovanja in spoznali prostovoljce, ki bodo spremljali otroke na letovanju.

Sestanki za vse izmene VIRC Poreč bodo ob 18.00 uri na notranjem dvorišču ZPM Maribor – vhod je iz sprednje strani ZPM MB (glavni vhod na Razlagovi ulici 16) in sicer v naslednjih terminih:
sestanek za 1. izmeno VIRC Poreč: petek, 21. 6. 2024, ob 18.00 uri (odhod izmene 25. 6. 2024 ob 9.30),
– sestanek za 2. izmeno VIRC Poreč: sreda, 3. 7. 2024, ob 18.00 uri (odhod izmene 5. 7. 2024 ob 14.30),
– sestanek za 3. izmeno VIRC Poreč: četrtek, 11. 7. 2024, ob 18.00 uri (odhod izmene 15. 7. 2024 ob 14.30),
– sestanek za 4. izmeno VIRC Poreč: torek, 23. 7. 2024, ob 18.00 uri (odhod izmene 25. 7. 2024 ob 14.30),
– sestanek za 5. izmeno VIRC Poreč: četrtek, 1. 8. 2024, ob 18.00 uri (odhod izmene 4. 8. 2024 ob 14.30),
– sestanek za 6. izmeno VIRC Poreč: ponedeljek, 12. 8. 2024, ob 18.00 uri (odhod izmene 14. 8. 2024 ob 14.30).

Otroci morajo imeti na letovanju: OSEBNI DOKUMENT (osebno izkaznico ali potni list), SLOVENSKO IN EVROPSKO ZDRAVSTVENO KARTICO (ali ustrezno turistično zavarovanje za tujino), TUJCI potrebujejo POTNI LIST IN DOVOLJENJE ZA BIVANJE v Sloveniji.

Za ostale potrebne stvari poglejte PRIPOROČILNI SEZNAM.

Kljub temu, da so to počitnice, na letovanju veljajo PRAVILA, otroci in mladostniki MORAJO UPOŠTEVATI HIŠNI RED, VSA PRAVILA, NAVODILA IN NAPOTKE, ki jih dobijo od spremljevalcev izmene. Prosimo, da skupaj z otrokom pred odhodom preberete spodnje dokumente, otroci in mladostniki pa morajo na letovanju upoštevati, kar je zapisano za njih:
Hišni red počitniškega centra VIRC Poreč,
Pravila za otroke in mladostnike o redu na letovanjih ZPM Maribor,
Splošni pogoji poslovanja ZPM Maribor za letovanja.

Vsi udeleženci letovanja morajo sami paziti na svoje stvari in za njih odgovarjajo sami. Zato naj ne nosijo s sabo dragih in dragocenih stvari, saj sami odgovarjajo za njih tudi v primeru poškodbe, izgube, odtujitve… Prav tako pazijo na stvari drugih in na vse stvari v VIRC-u.

S seboj pa otroci in mladostniki ne nosijo tudi stvari, izdelkov, pijač…, katerih uporaba je na letovanju prepovedana. Med drugim niso dovoljeni tudi nobeni izdelki, snovi in naprave v povezavi s kajenjem in bodo otrokom oz. mladostnikom odvzete (tudi vape naprave, tobak za žvečenje in vsi drugi izdelki).

 Mobilne telefone in druge naprave za komuniciranje in dostop do interneta bodo vzgojitelji pospravili v sefe, otroci in mladostniki, tudi srednješolci, pa jih bodo lahko imeli pri sebi vsak dan pol ure ob vnaprej določenem času (o uri boste obveščeni pred odhodom vsake izmene). Kličite jih le v tistem času, ker bodo samo takrat dosegljivi, takrat bodo lahko tudi dostopali do interneta.
Če ne bodo imeli svojih telefonov, vas bodo v času izmene vsaj 1x poklicali iz VIRC-a.

Otrokom lahko pišete sporočila po e-mailu na naslov virc.otroci@zpm-mb.si, vaša sporočila jim bodo vsak dan razdelili vzgojitelji. Utrinki izmene pa bomo objavljeni na Facebook in Instagram profilih VIRC Poreč.

Obiski otrok in spremljevalcev v letovišču ali izven njega niso predvideni in zaželeni. Na območje VIRC-a starši in druge osebe ne smejo vstopati, če svojega prihoda niso ustrezno najavili pedagoškemu vodstvu izmene.

Na ZPM Maribor se skrbno in odgovorno pripravljamo na letovanja, saj je varnost otrok in prostovoljcev na prvem mestu. Vas pa prosimo, da upoštevate napisano in dokumente v prilogah, in se pogovorite z otrokom oz. mladostnikom. Na sestanku oz. pred odhodom pa predajte vzgojiteljem čim več koristnih informacij, po potrebi se pogovorite še s pedagoškim vodstvom, zdravstveno ekipo ali zaposlenimi na ZPM Maribor.

V kolikor se otrok iz kakršnihkoli razlogov letovanja ne bi udeležil, je potrebno čim prej poslati pisno odjavo po e-mailu letovanjazpm@zpm-mb.si.PROGRAMSKI PARTNERJI
PODPORNIKI - FINANCERJI
SPONZORJI - POKROVITELJI