DomovNoviceEvropski teden mobilnosti 2017

Evropski teden mobilnosti 2017

Zveza prijateljev mladine Maribor tudi letos sodeluje na vseevropski prireditvi Evropski teden mobilnosti (16. – 22. september), ki tokrat poteka pod sloganom ZDRUŽIMO MOČI, DELIMO SI PREVOZ. Naše dejavnosti v okviru prireditev (podrobnejši program), ki jih sicer organizira Mestna občina Maribor, Medobčinski urad za varstvo okolja in ohranjanje narave, bodo vezane na vsebine kot so trajnostni razvoj, varčevanje z energijo, recikliranje, okolju prijazne potovalne navade … Potekale bodo na Trgu Leona Štuklja, od 20. do 22. 9. 2017:

od srede do petka, 20.-22. 9., 9.00-13.00 in 15.00-18.00   
ustvarjalne delavnice ”Trajnostna mobilnost skozi umetnost”
igralni poligon ”Potujmo skupaj” – poučna igra, ki bo igralce spodbudila k razmisleku o pomenu okolju prijazne mobilnosti
– miselne in spretnostne igre, ki jih lahko igramo v naravi
senzorični poligon – požgečkali bomo svoja čutila in opozorili na svet slepih in slabovidnih

sreda, 20. 9., 10.00-12.30
Medgeneracijski Bralni maraton ” Potujmo skupaj … tudi v svet besed, poezije in domišljije”
15. Bralni maraton ob začetku nove sezone branja za Prežihovo bralno značko smo letos nadgradili, saj poleg mladih ustvarjalcev na Bralni maraton vabimo tudi starostnike, ki bodo skozi lastno poezijo ali poezijo drugih avtorjev izrazili svoje misli, želje in pričakovanja, povezane s sloganom letošnjega Evropskega tedna mobilnosti. Posebna gostja prireditve bo mlada pisateljica, Eva Kurnik, ki bo predstavila svoj prvenec Njena pot.

četrtek, 21. 9., 10.00
predstava SKUPAJ NA POT, Gledališče Pravljičarna
Gumbek z Blaževe jopice nam bo povedal zgodbo o tem, kako je skupaj s prijatelji prepotoval svet.
Bilo je lepo, a ko se je vrnil domov je vsem radovednim gumbkom, ki so si tako kot nekdaj on želeli v svet, povedal: ”Že res, da je povsod lepo, a verjemite, da je doma najlepše”.

DODATNE INFORMACIJE: Info-DUM, 02 229 94 50, 040 433 511, info.dum@zpm-mb.si.


PROGRAMSKI PARTNERJI
PODPORNIKI - FINANCERJI
SPONZORJI - POKROVITELJI