DomovNoviceDan Zemlje – Vrečka Srečka

Dan Zemlje – Vrečka Srečka

Danes je Svetovni dan Zemlje, ki ga bomo pri ZPM Maribor letos obeležili drugače. Namesto prireditve na Trgu svobode, začenjamo akcijo šivanja vrečk za sadje in zelenjavo za večkratno uporabo – VREČKA SREČKA. Želimo prispevati k spremembi nakupovalnih navad in zmanjšati obtok plastičnih vrečk za enkratno uporabo, pa tudi k smotrnejšemu nakupovanju oblačil in ponovni uporabi tekstilov, ki jih več ne potrebujemo.

K sodelovanju vabimo predvsem mlade, dela pa se lahko lotite tudi otroci ob pomoči odrasle osebe, veseli bomo tudi sodelovanja vseh ostalih, ki vam je mar. Da vam bo lažje, je NinaRozina, mlada modna oblikovalka, navdušenka nad ponovno uporabo tekstila in vztrajna učiteljica šivanja, posnela video z navodili, kako iz starih zaves ali drugega odpadnega tekstila vrečko izdelate.

Izdelajte čim več vrečk, prosto pot pa dajte tudi vaši domišljiji in umetniški žilici. Nagradili bomo namreč tistega, ki jih bo sešil največ in tistega, ki bo sešil najbolj umetniško in domiselno. Pogoj je, da za šivanje uporabite čiste tekstilne ostanke, odslužena oblačila, zavese … Material naj bo lahek in tanek, vrečka pa kakovostno zašita in tako primerna za večkratno pranje in uporabo.

Akcija VREČKA SREČKA bo trajala do 31. 8. Do tega datuma nam pošljite ali dostavite vrečke (ZPM Maribor, Razlagova 16, Maribor), ki jih bomo nato oprali in jeseni, ko bodo tržnice polne domačih jabolk in zelenjave, razdelili kupcem. Ker je do takrat še daleč, nam pošiljajte fotografije vrečk, ki jih boste sešili in nam tako pomagali k šivanju spodbuditi čim več ljudi. Odzive lahko spremljate na naši Facebook strani.

VREČKA SREČKA IN ZEMLJA BO SREČNA!

Dodatne informacije: Kornelija Kaurin, 02 229 69 13, 041 532 119, kornelija@zpm-mb.si


PROGRAMSKI PARTNERJI
PODPORNIKI - FINANCERJI
SPONZORJI - POKROVITELJI