DomovNoviceUčilnica v naravi: Dan na Mariborskem otoku

Učilnica v naravi: Dan na Mariborskem otoku

Mariborski otok je edinstven. Je največji rečni otok v Sloveniji in edini otok, ki ni tipično prodnat. Zavarovan je kot naravna znamenitost in naravni spomenik. Na njem živi 263 rastlinskih vrst, med katerimi so tudi nekatere zavarovane, več vrst gliv ter 75 različnih vrst ptic, od tega jih polovica tu tudi gnezdi. V Dravi, ki otok obdaja, živijo postrvi in druge ribje vrste, ki jim ustreza počasen tok reke.  Otok je edinstven tudi zaradi več kot 90 let starega kopališča, ki je zavarovan kot kulturni spomenik.

Ker je otok tako poseben, vsako leto v okviru naših dejavnosti za varovanje okolja in ohranjanje narave, mariborske osnovnošolce povabimo v Učilnico v naravi. V njej skozi ustvarjanje in igro,  skupaj s partnerskimi organizacijami in posamezniki, raziskujemo naravne in kulturne posebnosti in zanimivosti otoka.

V letošnjem letu bo Dan na Mariborskem otoku v četrtek, 30. septembra 2021 (v primeru slabega vremena bomo dogodek izpeljali v torek, 12. oktobra).

Z nami bodo člani Gobarskega društva Lisička, Podravskega gozdarskega društva Maribor, Društva študentov naravoslovja, Inštituta za ohranjanje naravne dediščine Lutra, Lovske družine Ruše in Društva Hiša! – Rajzefiber,  organizirali bomo senzorične delavnice, delavnice umetnostnega izražanja v naravi in se seveda okrepčali z malico iz ekološke kmetije.

DODATNE INFORMACIJE: Kornelija Kaurin, 02 229 69 13, kornelija@zpm-mb.si. 

 


PROGRAMSKI PARTNERJI
PODPORNIKI - FINANCERJI
SPONZORJI - POKROVITELJI