DomovNoviceUčilnica v naravi – Dan na Mariborskem otoku

Učilnica v naravi – Dan na Mariborskem otoku

Mariborski otok je edinstven. Je največji rečni otok v Sloveniji in edini otok, ki ni tipično prodnat. Zavarovan je kot naravna znamenitost in naravni spomenik. Na njem živi 263 rastlinskih vrst, med katerimi so tudi nekatere zavarovane, več vrst gliv ter 75 različnih vrst ptic, od tega jih polovica tu tudi gnezdi. V Dravi, ki otok obdaja, živijo postrvi in druge ribje vrste, ki jim ustreza počasen tok reke. Otok je edinstven tudi zaradi več kot 90 let starega kopališča, ki je zavarovan kot kulturni spomenik.

Ker je otok tako poseben, vsako leto v okviru naših dejavnosti za varovanje okolja in ohranjanje narave, mariborske osnovnošolce povabimo v Učilnico v naravi na otoku. V njej skozi ustvarjanje in igro, skupaj s partnerskimi organizacijami in posamezniki, raziskujemo naravne in kulturne posebnosti in zanimivosti otoka.

Letošnja Učilnica v naravi – Dan na Mariborskem otoku bo v četrtek, 22. septembra 2022. Sodelujejo Gobarsko društvo LisičkaPodravsko gozdarsko društvo MariborLovska družina Hoče, likovna pedagoginja Metka Ciglar, Biotehniška šola Maribor, Rajzefiber ter Ekološka kmetija Stergar, ki za otroke pripravi okusno in zdravo malico.

Dejavnost omogoča Mestna občina Maribor – Skupna služba varstva okolja, zahvaljujemo pa se tudi zavodu Šport Maribor, ki omogoča izvedbo dejavnosti ob in v objektih kopališča na Mariborskem otoku.


PROGRAMSKI PARTNERJI
PODPORNIKI - FINANCERJI
SPONZORJI - POKROVITELJI