DomovNoviceRazstava ob svetovnem dnevu čebel

Razstava ob svetovnem dnevu čebel

Leta 2017 je Generalna skupščina Organizacije Združenih narodov na pobudo Čebelarske zveze Slovenije in s podporo Republike Slovenije, Organizacije Združenih narodov za hrano in kmetijstvo ter širše mednarodne javnosti, razglasila 20. maj za SVETOVNI DAN ČEBEL. Na ta dan še posebej usmerimo pozornost čebelam in drugim opraševalcem, ki so za naše preživetje na tem planetu ključni. V Sloveniji smo posebej ponosni na slovensko avtohtono vrsto čebele, krajnsko čebelo, ki velja za eno najbolj razširjenih medonosnih čebel na svetu.

Pred nekaj tedni, ob svetovnem dnevu Zemlje, smo na OŠ Tabor I organizirali EKO DAN, na katerem smo veliko pozornosti posvetili prav opraševalcem. V pripravah na ta dan so otroci risali in pesnili na temo TRAVNIK, njihove likovne in literarne izdelke pa sedaj želimo pokazati tudi širši javnosti. OTVORITEV RAZSTAVE bo v petek, 19. maja 2023, ob 10. uri, v razstavišču Male velike umetnosti v Domu ustvarjalnosti mladih Maribor. Otroci, ki so sodelovali v projektu, se bodo udeležili tudi ustvarjalne delavnice, vas pa vabimo, da se jim pridružite in preverite, kako dobro se zavedajo pomena čebel in čistega okolja.

Ob svetovnem dnevu čebel se tako številnim dogodkom po Sloveniji in svetu pridružujemo tudi pri Zvezi prijateljev mladine Maribor. V okviru naših programov si namreč prizadevamo ozaveščati otroke, mlade in širšo javnosti, da lahko vsak posameznik prispeva svoj delež v prizadevanjih za varovanje narave in ohranjanje okolja. Že lonček z medonosnimi cvetlicami na okenski polici je velik prispevek!

DODATNE INFORMACIJE: Kornelija Kaurin, 02 229 69 13, kornelija@zpm-mb.si.


PROGRAMSKI PARTNERJI
PODPORNIKI - FINANCERJI
SPONZORJI - POKROVITELJI