DomovNoviceZaključek akcije vrečka Srečka

Zaključek akcije vrečka Srečka

V Tednu otroka® zaključujemo akcijo šivanja vrečk za sadje in zelenjavo za večkratno uporabo VREČKA SREČKA. Akcija, s katero želimo prispevati k spremembi nakupovalnih navad in zmanjšati obtok plastičnih vrečk za enkratno uporabo, pa tudi k smotrnejšemu nakupovanju oblačil in ponovni uporabi tekstilov, se je začela sredi aprila, ob Dnevu Zemlje, in je trajala do konca poletnih počitnic. V tem času je na naš naslov prispelo več kot 1.300 vrečk.

V sodelovanju s podjetjem Snaga Maribor in njihovo kampanjo TRŽNICA BREZ PLASTIČNIH VREČK, bo slovesni zaključek akcije VREČKA SREČKA potekal v sredo, 7. 10. 2020, med 9.00 in 11.00, na Glavni mariborski tržnici.

Program: 
– razdelitev vrečk za večkratno uporabo kupcem na tržnici
– gostovanje otrok iz vrtca Ivana Glinška – delavnica »Jabolko za vrečko Srečko«
– nagovor župana MOM g. Saše Arsenoviča in direktorja podjetja Snaga, g. Franca Doverja 
– podelitev nagrade zmagovalki akcije vrečka Srečka, ge. Alojziji Huber, ki je iz odpadnih zaves sama sešila kar 1.000 vrečk in za to porabila 750 metrov vrvice in 19.390 metrov sukanca
– predavanje Katje Sreš in društva Ekologi brez meja z naslovom »Prazen koš, polna denarnica«
– ozaveščevalna pot na Koroški cesti od tržnice do Glavnega trga – dejstva o škodljivem ravnanju človeka v odnosu do narave

Poleg ozaveščevalne narave dogodka bo dogodek imel tudi humanitarno noto, saj bodo donatorji s svojimi prispevki podprli delovanje Telefona za otroke in mladostnike – TOM®, ki v letošnjem letu praznuje 30 let in katerega slogan “Odgovor je pogovor” je osrednja tema Tedna otroka.

DODATNE INFORMACIJE: Kornelija Kaurin, 02 229 69 13, 041 532 119, kornelija@zpm-mb.si

TEDEN OTROKA 2020 – program

 


PROGRAMSKI PARTNERJI
PODPORNIKI - FINANCERJI
SPONZORJI - POKROVITELJI