149.000 ton zavržene hrane v Sloveniji na leto!
72 kilogramov zavržene hrane na prebivalca na leto!
1/3 pridelane hrane sploh ne pride do krožnikov!
Ste za akcijo na bolje? Pridružite se nam na delavnici Na poti za Slovenijo brez zavržene hrane!
Vas zanima problematika odpadne in zavržene hrane? Želite izvedeti več o razlogih za nastajanje odpadne hrane v vašem gospodinjstvu? Kaj lahko storimo v menzi, restavraciji, razdelilni kuhinji, da bi bilo odpadne in zavržene hrane čim manj? Kaj lahko storimo doma, v šoli, v podjetju, v lokalni skupnosti? Odgovor je preprost: storimo lahko zelo veliko. Samo organizirati se je treba. Če želiš spremembo, bodi sprememba.
Ekologi brez meja smo si v preteklih mesecih nabrali kar nekaj znanja o problematiki, ki ga želimo podeliti z vami. Zato vas v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Maribor vabimo na delavnico, namenjeno državljanom, aktivistom, pedagoškim delavcem, podjetnikom in lokalnim skupnostim, kako se organizirati za spremembo: v gospodinjstvu, šoli, podjetju, občini brez zavržene hrane. Delavnica bo potekala v torek, 21. aprila 2015, ob 11. uri, v prostorih Doma ustvarjalnosti mladih Maribor
(Razlagova 16, pritličje, soba 0:5).
Na delavnici bo Albin Keuc (EBM), vodja projekta Volk sit, koza cela, predstavil naslednje vsebine:
– številke o zavrženi hrani v Sloveniji
– zakaj in kje nastaja zavržena hrana
– kaj lahko storimo, da preprečimo in zmanjšamo nastajanje zavržene hrane
– vprašanja in odgovori
Delavnica bo trajala max. dve uri. Vsak udeleženec bo prejel tudi osnovna gradiva s povzetkom osnovnih informacij na temo. Prosimo za e-prijavo na naslov albin.keuc@ocistimo.si.
DODATNE INFORMACIJE: Albin Keuc, albin.keuc@ocistimo.si ali Kornelija Kaurin kornelija@zpm-mb.si.