DomovNoviceDan Zemlje

Dan Zemlje

Svetovni dan Zemlje obeležujemo od leta 1970, leta 2009 pa je 22. april za mednarodni dan Zemlje razglasila Generalna skupščina ZN.

Že tradicionalno ta dan obeležimo tudi pri ZPM Maribor s prireditvijo, kjer s pomočjo delavnic, informacij na stojnicah in predstavo za otroke, osveščamo, informiramo, svetujemo in posredujemo znanja otrokom, mladim in odraslim. Želimo povedati in pokazati, da lahko vsak posameznik s svojim odgovornim ravnanjem veliko naredi za zdravo okolje in s tem za lastno zdravje ter zdravje prihodnjih rodov …  zato vabimo na prireditev

DAN ZEMLJE, ki bo v četrtek, 25. aprila 2019, od 9. do 13. ure, na Trgu svobode.

Dogajanje smo pripravili skupaj s Svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu MO Maribor, ki na ta dan organizira preventivno akcijo Bistro glavo varuje čelada.

PROGRAM:

9.00 – 10.00
– pozdravni nagovori in predstavitev programa prireditve DAN ZEMLJE
– zbiranje mladih kolesarjev, predstavitev sodelujočih organizacij preventivne akcije BISTRO GLAVO VARUJE ČELADA

9.00 – 13.00
– ustvarjalne eko delavnice
– info stojnice organizacij s področja varovanja okolja in varnosti v prometu

10.15–10.30
– odhod kolesarjev na vožnjo po mestnih prometnicah

11.15–12.00
– tekmovanje kolesarjev v spretnostni vožnji in razglasitev zmagovalcev

Ob dnevu Zemlje so dijaki in dijakinje Tehniškega šolskega centra Maribor pripravili razstavo z naslovom “ČLOVEK DRVI … ZEMLJA MOLČI …”, ki bo v avli šole (Tehniški šolski center Maribor, Zolajeva 12) na ogled do 31. maja 2019.
Z razstavo in spremljevalnimi dejavnostmi želijo sporočiti, da preveč hitimo, preveč želimo, preveč kaotično drvimo … namesto, da bi dobro razmislili kaj hočemo, kam in kako naj gre razvoj tehnike, kakšni avtomobili so okolju najbolj prijazni … V središče razstavnega prostora so postavili planet zemljo, okoli njega pa speljali avtocesto, na kateri so fotografije najnovejših avtomobilov.
Dijaška skupnost TŠC bo v času trajanja razstave na šoli organizirala zbiranje starih jeklenih avtomobilčkov – igračk. Zbrane avtomobilčke bodo podarili Zvezi prijateljev mladine Maribor, Domu Antona Skale in Slovenski filantropiji za begunske otroke.

DODATNE INFORMACIJE: Kornelija Kaurin, 02 229 69 13, 041 532 119, kornelija@zpm-mb.si

 


PROGRAMSKI PARTNERJI
PODPORNIKI - FINANCERJI
SPONZORJI - POKROVITELJI