DomovNovice26. nacionalni otroški parlament

26. nacionalni otroški parlament

Na 26. regijskem Otroškem parlamentu v Mariboru, na katerem so mladi parlamentarci razpravljali na temo ”PASTI MLADOSTNIŠTVA”, se je zbralo 100 mladih parlamentark in parlamentarcev iz 35-ih osnovnih šol, iz 12-ih občin iz mariborske regije in po trije predstavniki iz območja Lenarta in Slovenske Bistrice.

Po  predstavitvah dela na šolah na prvem plenarnem delu zasedanja, so se mladi razdelili v sedem skupin. Delo v teh skupinah so vodili mladi moderatorji, srednješolci in študentje. Razprave v skupinah so potekale na naslednje ”podteme” OP:
1. »Pasti potrošniške družbe«, moderatorja Nomi Hrast in Anej Irgolič,
2. »Pasti zasvojenosti z informacijsko in komunikacijsko tehnologijo«, moderatorja Monika Gajsler in Žiga Stopinšek,
3. »Pasti socialnih omrežij«, moderatorja Maša Dobrina in Urban Koler,
4. »Pasti zasvojenosti z alkoholom, cigareti in nelegalnimi drogami«, moderatorja Ana Wilhelmina Verdnik in Maša Ćaćić,
5. »Pasti medvrstniškega nasilja«, moderatorja Jana Rumpf in Maruša Sernc,
6. »Kako prepoznati pasti in se jim izogniti«, moderatorja: Martina Fridl in Bine Zgaga,
7. »Vpliv Družbenega okolja na mladostnika«, moderatorja Nina Simonič in Urška Kores.

Na drugem delu plenarnega zasedanja so mladi predstavili delo v skupinah ter izvolili 5 predstavnikov (predstavniki iz Lenarta in Slovenske Bistrice so bili izvoljeni že na njihovih medobčinskih otroških parlamentih), ki jih bodo zastopali na zasedanju NACIONALNEGA OTROŠKEGA PARLAMENTA, ki bo potekal v Ljubljani, v Državnem zboru, v ponedeljek, 11. aprila 2016.

Delegati, ki bodo zastopali mariborsko regijo so: Marisa Frajzman, Zarja Eisner, Ana Vogrin, Blaž Režonja in Niko Ricardo Ganzitti. Delegata iz območja Lenarta sta Mojca Simonič in Gašper Waldhütter, iz območja Slovenske Bistrice pa Domen Gajšek in Filip Rap.

Na fotografiji: Izvoljeni delegati iz mariborske regije, Lenarta in Slovenske Bistrice, v družbi s podžupanom MOM Zdravkom Luketičem, mestno svetnico MOM Lidijo Mirnik Divjak, mestnim svetnikom MOM in članom nacionalnega odbora za otroške parlamente pri ZPMS Damirjem Orehovcem, predsednikom Mestnega mladinskega sveta Maticem Matjašičem, predsednikom ZPM Maribor Sašo Mikićem in koordinatorico otroškega parlamenta pri ZPM Maribor Kornelijo Kaurin.

Zasedanje 26. nacionalnega Otroškega parlamenta.


PROGRAMSKI PARTNERJI
PODPORNIKI - FINANCERJI
SPONZORJI - POKROVITELJI