DomovNovice33. regijski Otroški parlament

33. regijski Otroški parlament

V letošnjem šolskem letu je tema Otroških parlamentov® DUŠEVNO ZDRAVJE OTROK IN MLADIH.

Po parlamentarnih razpravah in demokratičnih izvolitvah delegatov na osnovnih šolah po vsej Sloveniji, v mesecu marcu potekajo medobčinski in regijski otroški parlamenti. Za mariborsko regijo bo zasedanje 33. REGIJSKEGA OTROŠKEGA PARLAMENTA potekalo v četrtek, 23. marca 2023, od 8.30 do 14.00 ure. Delo v skupinah se bo odvijalo v Domu ustvarjalnosti mladih Maribor (DUM), Razlagova 16, plenarna dela pa v amfiteatru Srednje ekonomske šole in gimnazije Maribor (SEŠG), Trg Borisa Kidriča 3.

Program:

• 8.30–9.00 – plenarni del zasedanja (SEŠG) – pozdrav parlamentu
• 9.15–11.45 – delo v skupinah v DUM-u, za vabljene goste in mentorje bo v tem času v amfiteatru SEŠG potekalo predavanje Vpliv spolnih zlorab na duševno zdravje otrok in mladostnikov in viri pomoči, ki ga bo izvedla Tjaša Hrženjak, strokovna delavka v nevladni organizaciji Združenje za moč.
• 11.45–12.15 – malica (DUM)
• 12.30–14.00 – plenarni del zasedanja (SEŠG) – predstavitev zaključkov dela v skupinah, predlogov tem za naslednje leto in predstavitev delegatov za nacionalni Otroški parlament

Verjamemo, da boste prisluhnili zamislim, pobudam in zahtevam mladih parlamentark in parlamentarcev. V kolikor ne boste uspeli spremljati njihovega dela v skupinah, vas vabimo, da se jim pridružite na drugem plenarnem delu (ob 12.30), ko bodo predstavili zaključke, sprejete v skupinah. Takrat si še posebej želijo biti slišani s strani odločevalcev, predstavnikov medijev in odraslih na sploh. Dajmo jim vedeti, da so pomemben del družbenega dogajanja, da slišimo njihove ideje, da je njihovo mnenje pomembno, da njihove predloge jemljemo resno in jih upoštevamo pri skupnih prizadevanjih za boljšo prihodnost.

33. NACIONALNI OTROŠKI PARLAMENT® bo potekal v torek, 11. aprila 2023, v Državnem zboru v Ljubljani.

DODATNE INFORMACIJE: 02 229 69 13, 041 532 119, kornelija@zpm-mb.si.

 


PROGRAMSKI PARTNERJI
PODPORNIKI - FINANCERJI
SPONZORJI - POKROVITELJI