DomovNoviceDelegati iz MB regije za 33. nacionalni Otroški parlament

Delegati iz MB regije za 33. nacionalni Otroški parlament

33. regijskega Otroškega parlamenta® se ga je udeležilo 79 delegatov iz 45. osnovnih šol iz Maribora in 16. drugih občin. Vodila ga je lanska parlamentarka in članica delovnega predsedstva nacionalnega OP Aisha Blakaj, delo v skupinah so poleg nje moderirali še Dominika Marčič Renčelj, Črt Čučko, Jure Bertalanič, Nomi Hrast, Anej M. Irgolič, Petra Marko in Monja Urbič.

Parlament je pred začetkom zasedanja pozdravila članica Predsedstva ZPM Maribor, ga. Majda Struc. Na drugem plenarnem delu zasedanja so mladim parlamentarkam in parlamentarcem prisluhnili ga. Neva Pipan iz kabineta župana MOM, ki je mlade tudi nagovorila, ga. Karina Šenveter in g. Luka Lubi iz Urada za kulturo in mladino MOM ter predsednica ZPM Maribor, ga. Nina Babič, ki se je mladim zahvalila za opravljeno delo in izbranim delegatom zaželela uspešno razpravo na nacionalnem Otroškem parlamentu.

Dvanajst delegatov, ki so bili izvoljeni na regijskem OP, bo mariborsko regijo zastopalo 11. aprila 2023, na 33. NACIONALNEM OTROŠKEM PARLAMENTU® v Državnem zboru v Ljubljani, kjer se bo razprava na temo DUŠEVNO ZDRAVJE OTROK IN MLADIH nadaljevala. To so: Eva Lukman, Nika Pograjc, Lana Urleb, Hanna Dobaj, Manca Krajnc, Klara Pliberšek, Klemen Bračun, Mateja Petek, Jan Emeršič, Tim Katan, Tiana Romih in Laura Koren.

Čestitamo vsem za plodno in živahno razpravo, zanimive zaključke in konkretne predloge za rešitve!

DODATNE INFORMACIJE: Kornelija Kaurin, 02 229 69 13, 041 532 119, kornelija@zpm-mb.si


PROGRAMSKI PARTNERJI
PODPORNIKI - FINANCERJI
SPONZORJI - POKROVITELJI