DomovNovice30. nacionalni Otroški parlament v virtualni obliki

30. nacionalni Otroški parlament v virtualni obliki

Zveza prijateljev mladine Maribor in Zveza prijateljev mladine Slovenije (ZPMS) bi morali konec marca in v začetku aprila izpeljati 30. regijski Otroški parlament® v Mariboru in s predstavniki otrok iz vse Slovenije 30. nacionalni Otroškem parlamentu® v Državnem zboru RS. Zaradi razmer, s katerimi se spopadamo v državi, je bil dogodek odpovedan. Ker si želimo ohraniti stik z otroki, mentorji in regijskimi koordinatorji in ker si prizadevamo, da njihovo dosedanje delo v okviru Otroških parlamentov ne ostane v predalih, bomo otrokom in mladim omogočili, da kljub situaciji izrazijo svoja mnenja. To bomo naredili s spletno platformo OPIN.ME v času od 9. do 30. aprila 2020. V primeru dokončne odpovedi 30. nacionalnega Otroškega parlamenta v Državnem zboru RS v letošnjem letu, bomo prispevke v virtualni razpravi uporabili za oblikovanje zaključkov.

Med 9. in 30. aprilom 2020 imajo otroci in mladi, ki so vključeni v Otroški parlament priložnost, da izrazijo svoje mnenje o temi Moja poklicna prihodnost, ki je tema letošnjega Otroškega parlamenta in traja od začetka šolskega leta. S tem ustvarjamo novo priložnost za aktivno sodelovanje otrok in mladih, ki želijo, da njihovo mnenje šteje in da se sliši njihov glas. Vsi komentarji in predlogi bodo ob koncu razprave skrbno pregledani in zapisani v poročilo o Otroškem parlamentu. Pri ZPM Maribor in ZPMS sicer še vedno upamo, da bomo jubilejni 30. nacionalni Otroški parlament izpeljali v živo, v Državnem zboru RS, pa vendar, v kolikor to ne bo mogoče, bomo prispevke v virtualni razpravi uporabili za zaključke »zasedanja«. Zato mlade parlamentarce pozivamo: Potrudite se biti konstruktivni in resni, saj bo le tako lahko nova oblika sodelovanja kvalitetna, sprejeta z resnostjo ter odgovornostjo.

Kako otroci in mladi sodelujejo v virtualni razpravi?
Otroci in mladi obiščejo spletno platformo OPIN.ME, opravijo registracijo preko Google računa ali Facebook profila. S prijavo jim je omogočeno izražanje mnenj ter odpiranje novih tem.

Več o Otroškem parlamentu: https://www.zpms.si/programi/otroski-parlamenti/
Pri projektu nas medijsko podpirajo: Časoris, Izodrom in Hudo!

DODATNE INFORMACIJE: Kornelija Kaurin, 02 229 69 13, 041 532 119, kornelija@zpm-mb.si.


PROGRAMSKI PARTNERJI
PODPORNIKI - FINANCERJI
SPONZORJI - POKROVITELJI