DomovNoviceEvropski teden mobilnosti 2016

Evropski teden mobilnosti 2016

Zveza prijateljev mladine Maribor tudi letos sodeluje na vseevropski prireditvi Evropski teden mobilnosti (16. – 22. september), ki letos poteka pod sloganom PAMETNA MOBILNOST ZA GOSPODARSKO USPEŠNOST. Naše ustvarjalne delavnice, ki bodo vezane na vsebine kot so trajnostni razvoj, varčevanje z energijo, recikliranje, okolju prijazne potovalne navade … bodo potekale na Trgu Leona Štuklja, od 19. do 22. 9.

V ospredju prvega dne, 19. 9., bo Bralni maraton, na katerem bomo prisluhnili poeziji mladih pesnic in pesnikov. Ustvarjalna tema drugega dne, 20. 9., bo ustvarjanje slik iz naravnih materialov. Tema tretjega dne, 21. 9., bo “Drugače na pot – v šolo s kolesom”, zato pripravljamo delavnice izdelovanja koles iz odpadnih materialov. Četrti dan, 22. 9., ki bo namenjen mobilnosti invalidov, pa bomo preizkušali čute v senzoričnem kotičku.

Celotni program Evropskega tedna mobilnosti v Mariboru, ki sicer poteka po vseh večjih mestih po Sloveniji in Evropi, najdete tukaj. Organizator je Mestna občina Maribor, Medobčinski urad za varstvo okolja in ohranjanje narave.

DODATNE INFORMACIJE: Info-DUM, 02 229 94 50, 040 433 511, info.dum@zpm-mb.si.


PROGRAMSKI PARTNERJI
PODPORNIKI - FINANCERJI
SPONZORJI - POKROVITELJI