DomovBlogSporočila 2. izmene VIRC Poreč

Sporočila 2. izmene VIRC Poreč

Fotografije so objavljene na povezavi  2. izmena VIRC Poreč 2020

9. dan, ponedeljek, 13. 7. 2020

Zjutraj odbila je ura sedem, ko začel se je sestavljati plan, ki je bil z jutranjim soncem obsijan. Čudoviti zajtrk, ki razveselil je mnoge otroke, je svojo vrednost prenesel tudi na druge obroke.

Skupaj smo se odpravili na plažo, tam smo plavali, školjke iskali, se v peskovniku igrali, s pomola skakali in se z Đonijevimi palačinkami, sadnimi kupami in sladoledi okrepčali. Okrepčilo je bilo tudi kosilo, po telefonu prav tako nismo dolgo čvekali. Iskanje zabavnih delavnic ni bil problem, saj smo se z družabnimi igrami razvedrili, s pogovori spoznavali in vodnimi igrali zabavali. Zabavne delavnice so hitre minile, spet obisk plaže je sledil in vsak je obvezen skok k Đoniiju naredil.

Naredili smo si tudi pester večer, ki je bil športno obarvan, kjer otroci so pokazali koliko športnega talenta, smo v njih prepoznali. Po športnih aktivnostih starejši so v šotoru zaplesali, mlajši pa se utrujeni v sladke sanje podali. Kaj kmalu so starejši jim sledili in še dolgo bodo o tem večeru govorili.

 

8. dan, nedelja, 12. 7. 2020

Daj se nasmej, vse bo O.K.

naj zajtrk te nasiti,

na plažo pohiti.

V morje poskoči poskoči, glavo si zmoči.

Še malo začofotaj, na Ice berg-u se igraj.

Daj se nasmej, vse bo O.K.

Đoni naj speče ti pomfri,

da želodčke pomiri.

Če si bolj sladkosned,

privošči si sladoled.

Daj se nasmej, vse bo O.K.

Delavnice poglej, na njih se fajn imej.

Na malico ne pozabi,

za plažo se spet pripravi.

Daj se nasmej, vse bo O.K.

Na plaži ponovi vse od prej.

Na supih zaveslaj, privošči si še kak grižljaj.

Pazi, da te sonce ne opeče,

sicer vzgojitelj te v vodo pomeče.

Daj se nasmej, vse bo O.K.

Večerjo pojej, se z juho ogrej.

Talent svoj pokaži, kar zmoreš dokaži.

Daj se nasmej, vse bo O.K.

In v mirne sanje se podaj.

 

7. dan, sobota, 11. 7. 2020

Bili smo v polnem pričakovanju novega dne. Po zajtrku smo se nekatere skupine odpravile na napihljiva igrala “Ice Berg”. Bilo je zabavno, malo tudi naporno, a sta nam športna vzgojitelja priskočila na pomoč, ko smo jo potrebovali. Ostale skupine so odšle na plažo. Morje je bilo mirno, toplo in prav uživali smo v plavanju. Potem pa so prišli valovi, ki so nas pregnali iz vode. Bil je že čas za kosilo.

Popoldanske delavnice so potekale po skupinah: eni so počivali, saj se utrujenost že kar pozna, drugi brali pravljice, tretji ustvarjali zapestnice prijateljstva… Nebo se je pooblačilo, vendar smo kljub temu odšli na plažo. Morje se je umirilo, mi pa smo z blazinami in supi jadrali po morju. Okrepčali smo se s sladoledom, pomfrijem, hamburgerjem in limonado. Prišli smo nazaj do paviljonov in začele so padati prve dežne kaplje. Pripravljala se je nevihta, zato smo večer preživeli v paviljonih, na toplem. In niti slučajno nam ni bilo dolgčas, saj sta nas obiskala Asterix in Obelix, plesali smo in peli, igrali družabne igre, gledali film, ustvarjali… Večer je še prehitro minil in ponovno je bil čas za posteljo in sladke sanje.

 

6. dan, petek, 10. 7. 2020

Prebudili smo se v ponovno sončno jutro. Danes je bil dan za slikanje, naprej slikanje vzgojiteljev, nato pa še vseh skupin. Res uživamo na plaži, v igrah, na supu, ki je že tako zaseden, da moramo imeti rezervacijo. Dopoldanske aktivnosti res hitro minejo in že hitimo na kosilo.

Na popoldanskih delavnicah smo ponovno veliko ustvarjali, urejali frizure, imeli pogovorno delavnico in avdicijo za talente. Popoldanske aktivnosti smo pričeli takoj po delavnici. Mlajši so odšli na bazen, kjer so uživali ob podvodnih igrah, se naučili plavalne tehnike. Vsi ostali pa na plažo, kjer ni manjkalo sladoleda, pomfrija in plavanja.

Po večerji smo pogledali izgubljene stvari in jih uspešno tudi nekaj našli. Sledil je radio srček in nato ŠPORTNI VEČER. Med dvema ognjema, odbojka, nogomet in košarkarska tekma med vzgojitelji in otroci. Naporen dan je za nami, zato smo komaj čakali počitek. Tako je v Vircu zavladala tišina že zelo “zgodaj”.

 

5. dan, četrtek, 9. 7. 2020

Sončno jutro je naznanilo super dan. Skoraj je za nami že polovica počitnic, v katerih zelo uživamo. Danes smo po zajtrku preživeli aktivno dopoldne, najprej s športnimi igrami, nato pa še z aktivnostmi na plaži. Sladoled je obvezen del dopoldanske plaže, danes pa še posebej, saj so bile temperature kar visoke in smo se morali malo ohladiti.

Današnje delavnice so bile namenjene ustvarjanju večernega programa, saj je vsaka skupina morala pripravit svojo točko. Popoldanska malica in že je bil čas za popoldanski odhod na plažo. Nove učitelje smo namazali s kremo za sončenje in se pri tem zelo zabavali, na koncu pa ugotovili, da bodo morali skočiti v vodo, da se ohladijo. Tudi vodni baloni niso manjkali in polivanje z “mrzlo” vodo za tiste, ki so ostali na suhem. Preživeli smo super popoldne. Nekatere skupine so odšle s plaže malo prej, saj so nadaljevale s športnimi igrami (košarka, odbojka, nogomet).

Po večerji pa nas je čakal FILMSKI VEČER, saj je vsaka skupina predstavila film ali risanko (en del). In odrezali so se odlično! Res smo doživeli vse, od Titanica, Baywatcha, Spuži kvadratnika, Minionsov, Ata socialističnega kulaka, Kekca, Poletje v školjki… in še lahko naštevamo. Večer smo zaključili s plesom. Nato pa se odpravili v postelje, saj je bil za nami kar naporen, ampak super dan. Lahko noč.

 

4. dan, sreda, 8. 7. 2020

Zbudili so nas sončni žarki, ki so napovedali ponovno lep dan. In tako je tudi bilo.

Po zajtrku smo se odpravili na plažo. Kopanje, potapljanje, skakanje iz pomola, kartanje, risanje tattojev… ja, vse to smo počeli na plaži. In nikoli ne izpustimo obiska pri Johnnyu J. Že je bil čas za kosilo in popoldanske delavnice. Ponovno smo imeli zelo pestro izbiro: lakiranje nohtov, frizerska delavnica, ustvarjanje iz gline, družabne igre….

Mlajše skupine so po delavnicah ostale na bazenu in uživale v vodnih igrah, ostali pa so se odpravile na plažo in uživali v morskih radostih. Zvečer nas je čakala večerna prireditev LOV NA ZAKLAD, ki smo ga uspešno našli. S plesom smo zaključili večerno prireditev in odšli v tople postelje.

 

3. dan, torek, 7. 7. 2020

Druga noč nam je prinesla dež in ohladila ozračje. Vendar je kaj hitro posijalo sonce, da smo se lahko odpravili na plažo. Največ časa smo seveda preživeli v vodi, pod vodo, na supu… in pa seveda pri Johnnyu, kjer smo si privoščili sladoled in tudi kakšen krompirček. Dopoldne je minilo zelo hitro in že je bil čas za kosilo. Ko smo vstopili v jedilnico, smo opazili plakat za ocenjevanje sob in tudi prve sončke, saj zelo dobro skrbimo za red in čistočo. Sledile so delavnice, ki so bile ponovno organizirane po skupinah: delanje čokolade, lonček lepih misli, slackline, streljanje, masažna delavnica, družabne igre… Popoldne smo na plaži preživeli zelo aktivno, saj so nas poleg plavanja in supanja, čakale tudi prve igre. Danes nam je bilo ravno prav toplo, zato smo še toliko bolj izkoristili aktivnosti na obali. Nato pa smo odšli na najljubšo večerjo v Vircu, na šmorn.

Po večerji pa najbolj zaželen radio, radio SRČEK. Pisem je bilo zelooo veliko, ampak smo jih vse prebrali pred večerno prireditvijo. Večerna prireditev je bila namenjena tekmovanju med skupinami v kvizu. Sledil je napet boj, v katerem so med mlajšimi zmagale Želvice, med starejšimi pa so si prvo mesto razdelile kar štiri skupine: Morske deklice, Morske zvezde, Ribice in Vetrnice. Večer smo zaključili s plesom. Nato pa odšli v sladke sanje.

 

2. dan, ponedeljek, 6. 7. 2020

Prebudili smo se v sončno in toplo jutro… Večina otrok že pred bujenjem vzgojiteljev – saj so nestrpno pričakovali prvo kopanje. Po zajtrku smo se odpravili na plažo, kjer smo opravili plavalni preizkus, nato pa se je začelo polno uživanje v vodi: iskanje školjk, supanje, plavanje, razne igre… In seveda ni manjkal niti sladoled ali kakšen krompirček.

Po dopoldanskih aktivnostih na plaži smo se odpravili na kosilo in nato nekaj počitka, na hitro smo vmes poklicali tudi vas, starše. Sledile so zanimive popoldanske delavnice: plesna delavnica, streljanje, balinčkanje, barvanje mandal, izdelovanje morskega psa iz kolaža, slackline, družabne igre…

Popoldanska malica in ponovno je že bil čas za odhod na plažo. Ena skupina je ostala na bazenu, ostale pa so uživale v morskih radostih in sladkih “užitkih”. In moramo vam povedat, da je temperatura morja odlična. Tako da kar nismo hoteli iz plaže.

Tuš, večerja in že nas je pričakala naslednja večerna prireditev. Za uvod smo se naučili ples naše izmene “Daj se nasmej”, nato pa nas je pričakal KINO NA PROSTEM. Mlajše skupine so si ogledale Hotel Transilvanija 3, starejše pa komedijo Ulica Rocka. Še en lep dan, poln doživetij je za nami… Čas za posteljo in sladke sanje.

 

  1. dan, Nedelja, 5. 7. 2020

Končno smo ju dočakali… Nedeljo in težko pričakovan odhod na morje z 2. izmeno Zveze prijateljev mladine. Prvič smo na pot krenili v popoldanskem času. Vožnja je potekala po predvidenem v planu in v VIRC smo prispeli že ob 19.30.

In tokrat je v Vircu res drugače. Ene skupine so se odpravile na večerjo, druge pa so se ta čas namestile v sobah. Ob 20.30 smo se dobili v našem krogu, kjer sta nas pozdravila pedagoška vodja Maja in pomočnik pedagoške vodje Robi. Prav tako smo spoznali prav vse vzgojitelje. Nato pa je sledil SPOZNAVNI VEČER, da smo dodobra spoznali z vzgojiteljem in novimi prijatelji v skupini. (Pre)hitro je bila ura že okrog 22.00, tako da smo se polni pričakovanj naslednjega dne, odpravili v postelje. In v VIRCu je zavladala tišina.

 

Obveščamo vas, da so otroci in spremljevalci 2. izmene srečno prispeli v VIRC Poreč. V kolikor na letovanju ne bo vse v redu, bodo starše obvestili vzgojitelji, pedagoško vodstvo ali zdravstveno osebje iz Poreča. Če pa ne bo sporočil, pomeni, da ni večjih težav in otroci uživajo. Vi pa se imejte prav tako lepo teh deset dni, v sredo, 15. julija, pa se predvidoma med 12.30 in 13. uro spet srečamo pri Ledni dvorani Maribor.

Na tej strani se vam bomo oglasili s povzetkom dogajanja preteklega dne.

Trenutno je 28° C in odlično počutje za prijetne počitnice:)PROGRAMSKI PARTNERJI
PODPORNIKI - FINANCERJI
SPONZORJI - POKROVITELJI