DomovNovicePrvo srečanje z mladimi v programu ”Ti to zmoreš”

Prvo srečanje z mladimi v programu ”Ti to zmoreš”

Včeraj, 18. 1., smo se prvič srečali z bodočimi uporabniki našega pilotnega mentorskega programa Ti to zmoreš, ki ga Mestna občina Maribor namenja mladostnikom.

V sodelovanju s svetovalnimi delavci mariborskih osnovnih šol smo v program vključili devetošolce, ki zaradi posledic ukrepov za preprečevanje širjenja virusa SARS-CoV-2 potrebujejo dodatno spodbudo. S programom želimo blažiti osamljenost in stiske ter ponuditi varen prostor in podporo na prehodu v srednje šole. Mladostnike bomo spremljali 9 mesecev, od januarja do oktobra 2022. Nato bomo ohranjali stik preko njihove vključenosti v ostale programe Zveze prijateljev mladine Maribor.

Na uvodnem srečanju smo mladim uporabnikom in njihovim staršem/skrbnikom predstavili način dela in urnik programa. Uspešno smo izpeljali prve spoznavne delavnice in igre. Mladostniki se bodo z usposobljenimi prostovoljci in mentorji ZPM Maribor odslej srečevali dvakrat na teden. V Domu ustvarjalnosti mladih in na terenu bodo dejavno preživljali prosti čas, se učili novih spretnosti in sodelovali pri skupinskih projektih. Trudili se bomo krepiti samozaupanje, samostojnost, sodelovanje in povezanost vsakega mladostnika s svojimi potenciali.

V okviru mentorskega programa vsak mesec načrtujemo tudi predavanja in delavnice za starše/skrbnike.

Zunanji izvajalci, s katerimi bomo sodelovali v prvih mesecih: Društvo študentov psihologije, Društvo za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije, Center Šteker, Društvo Afroritmi, Posestvo za živali Valdek in drugi.

Strokovna vodja mentorskega programa Ti to zmoreš je psihologinja in predsednica ZPM Maribor Nina Babič. Program v sodelovanju z mentoricami Kornelijo Kaurin, Tadejo Dobaj in Uršo Žiger vodi Monja Urbič, koordinatorica dejavnosti.

Več informacij najdete tukaj.

Mentorski program Ti to zmoreš sofinancira Mestna občina Maribor.

DODATNE INFORMACIJE: Monja Urbič, koordinatorica mentorskega programa, 059 177 799, 051 363 351, monja@zpm-mb.si


PROGRAMSKI PARTNERJI
PODPORNIKI - FINANCERJI
SPONZORJI - POKROVITELJI