DomovNoviceTABOR ZA MLADE OD 15. DO 29. LETA

TABOR ZA MLADE OD 15. DO 29. LETA

Zveza prijateljev mladine Maribor organizira tabor za mlade POVEJMO TAKO, DA BOMO SLIŠANI.
Vabljeni vsi med 15. in 29. letom, ki vas zanima, kako priti od ideje in želje po spremembi v družbi do dejanskega rezultata.

PRIJAVI SE, ČE ŽELIŠ:

    • soodločati v družbenih procesih, ki zadevajo tvoje življenje,
    • imaš idejo, kako spremeniti okolje na bolje, pa je ne znaš uresničiti,
    • sooblikovati tako svojo prihodnost kot prihodnost družbe,
    • krepiti veščine javnega nastopanja, izražanja svojega mnenja in organizacijske sposobnosti.

Preko različnih delavnic in oblikovanja mladinskih pobud bomo razvijali kulturo dialoga, veščine javnega nastopanja, kritično mišljenje, radovednost in empatijo. Pridobljeno znanje bo uporabno tudi v tvojem vsakdanjem življenju in medosebnih odnosih. Doma, v šoli, na fakulteti in v službi.

Tabor bo potekal od petka do nedelje, od 30. septembra do 2. oktobra 2022, na Domu Miloša Zidanška (DMZ) na Pohorju. Udeležba je brezplačna, število mest je omejeno.

Tabor vključuje:
– povratno vožnjo z gondolo,
– dvakrat prenočišče in polni penzion na DMZ,
– programske dejavnosti v izvedbi ZPM mentorjev in zunanjih strokovnih sodelavcev,
– team building, družabne in športne dejavnosti.

Zbor: petek, 30. september, ob 15:30, spodnja postaja Pohorske vzpenjače
Povratek: nedelja, 2. oktober, ob 17:15, spodnja postaja Pohorske vzpenjače

Udeleženci tabora boste v sproščenem okolju prejeli vso potrebno spodbudo, materiale in usmeritve. Dejavnosti bomo prilagodili vašemu predznanju, starosti in zanimanjem.

Z nami bodo:
Sabina Belc iz Socialne akademije (razvijanje mladinskih pobud – od A do Ž), Nataša Novak Mulej, certificirana FamilyLab učiteljica (filmski večer in diskusija), Petra Hercog, svetovalka v komuniciranju (delavnica javnega nastopanja in kulturne komunikacije) in mentorji ZPM Maribor.

PRIJAVE:

Izpolnjeni PRIJAVNICO in IZJAVO POLNOLETNIH UDELEŽENCEV oz. IZJAVO STARŠEV/SKRBNIKOV mladoletnih udeležencev pošlji ali oddaj v nabiralnik na naslov Zveza prijateljev mladine Maribor, Razlagova ulica 16, 2000 Maribor. Prijavnico in izjavo (sken) lahko pošlješ tudi po e-pošti na info.dum@zpm-mb.si. PRIJAVE ŠE SPREJEMAMO. Prijavnica in izjava sta na voljo tudi v info pisarni INFO-DUM v pritličju Doma ustvarjalnosti mladih Maribor (Razlagova 16).

Dodatne informacije: 02 229 69 13, 051 363 351, info.dum@zpm-mb.si.

 

Tabor organiziramo v sklopu programov Ti to zmoreš in Mladi – arhitekti svoje in skupne prihodnosti, ki ju sofinancira Mestna občina Maribor, Urad za mladino in kulturo.PROGRAMSKI PARTNERJI
PODPORNIKI - FINANCERJI
SPONZORJI - POKROVITELJI