DomovNoviceSrčno vabimo, da z donacijami podprete program za mlade

Srčno vabimo, da z donacijami podprete program za mlade

Od januarja do oktobra 2022 smo pri ZPM Maribor uspešno izvedli pilotni mentorski program Ti to zmoreš za mladostnike, ki ga je sofinancirala Mestna občina Maribor. S programom želimo nadaljevati tudi v letu 2023.

Od 15. do 29. decembra 2022 smo v okviru ČAROBNEGA MARIBORA pod okriljem Zavoda za turizem Maribor in MO Maribor organizirali dobrodelno akcijo »Poženi! Ti to zmoreš!« , s katero zbiramo sredstva, ki jih potrebujemo za nadaljevanje preventivnega programa za mlade. Sredstva smo pridobivali z nabiranjem kolesarskih kilometrov in dobrodelnih podjetij, ki kilometre spremenijo v donacije.

S pomočjo krasnih partnerjev, prostovoljcev, prijateljskih društev, posameznikov, šol, organizacij, podjetij ter mimoidočih ljudi dobre volje smo v dveh tednih prikolesarili neverjetnih 3.470 kilometrov!

Za vsak kilometer si želimo s pomočjo donatorjev pridobiti 10 €.

Dobrodelna podjetja in posamezniki so v donacije do sedaj spremenili že več kot 760 kilometrov. Kar pomeni, da smo zbrali že dobrih 7.600 €.

ZA DONACIJE SE ISKRENO ZAHVALJUJEMO:

NOVA KBM
ODRIV D.O.O.
ADRIAPEN, ANA SLAK S.P.
JAMADA SKUPINA D.O.O.
PLINARNA MARIBOR D.O.O.

Za enoletno izvedbo podpornega programa za mladostnike nam manjka še 27.100 €. Zato srčno vabimo in nagovarjamo tudi druga podjetja, da v donacije pretvorijo nekaj kilometrov in omogočijo nadaljevanje programa.

Iščemo še donatorje za 2.710 kilometrov!

V sredstva lahko spremenite poljubno število dobrodelnih kilometrov ali kilometre, ki so jih prikolesarili naši rekorderji:

Ultrakolesarka Tina Žarki – 125 km – 1.250 €

Ultrakolesarka Bernarda Jurič – 100 km – 1.000 €

Društvo Kolesarjenje za užitek – 88 km – 880 €

Ultramaratonec Robert Kereži – 77 km – 770 €

Vsestranska športnika Petra Dolenc in Iztok Kočevar – 100 km – 1.000 €

Kolesarsko društvo Visoki obrati – 75 km – 750 €

Ekipa časnika Večer – 72 km – 720 €

Dijaki_nje Konservatorija za glasbo in balet Maribor – 70 km – 700 €

Ekipa Društva Trafika – 66 km – 660 €

Ekipa KUD Moment – 63 km – 630 €

Igralci Primož Bezjak, Katarina Stegnar in Uroš Kaurin – 60 km – 600 €

1.a II. gimnazije Maribor – 60 km – 600 €

Vaš namen nam sporočite na monja@zpm-mb.si

 

V okviru dobrodelne akcije so se nam na Trgu Leona Štuklja pridružili tudi posebni gostje, ki verjamejo, da je program za mlade vredno podpreti. Na dodatnih kolesih MBajk smo prižigali lučke na praznični jelki.

NAJLEPŠA HVALA VSEM, KI STE SE PRIKLJUČILI Z DOBRO ENERGIJO IN PODPRLI DOBER NAMEN – S KILOMETRI ALI DONACIJAMI.

Tudi po zaključku ”dobrodelnega kolesarjenja” prijazno vabimo posameznike in podjetja, da se priključijo in program za mlade podprejo s finančnimi sredstvi.

 

Šolska svetovalka z mariborske osnovne šole o pilotni izvedbi mentorskega programa Ti to zmoreš:

“Pozitivni rezultat programa je bil, da so mladi radi hodili v program, da so videli smisel v različnih dejavnostih, v srečavanju z vrstniki s podobnimi težavami in se počutili manj osamljene znotraj stvari, ki se jim dogajajo. Spoznali so veliko novih dejavnosti in preko tega so tudi sebe boljše spoznali. Imeli so priložnost, da so se njihovi potenciali ponovno aktivirali. Ni jim bilo vedno lahko, kar pa je tudi pomenilo, da so izstopili iz cone udobja in se premaknili v življenju spet malo naprej. Tako da sem videla veliko pozitivnih učinkov v načinu, kako je bil program zastavljen in v aktivnostih, ki so jim bile ponujene in v tem osebnem odnosu do mladih. Kar pa nujno rabijo. Dober, spodbuden odnos, zato da lahko spet zaživijo.”

 

Iskrena hvala vsem dobrodelnim kolesarjem:

Župan Saša Arsenovič, podžupan Samo P. Medved, predstavniki fakultete FERI Univerze v Mariboru, Boštjan Klun, ekipa Mariborske kolesarske mreže, ultrakolesarka Bernarda Jurič, dedek Mraz, mladi in mentorice programa PUM-O, ultramaratonec Robert Kereži, ultrakolesarka Tina Žarki, direktor in kolektiv NKBM, ekipa KUD Moment, ekipa Rajzefiber (Društvo Hiša), ekipa KUD Študent, mestni svetnik igor Jurišič, Jernej Bravc (Kolesarjenje za užitek), učenci iz OŠ Selnica ob Dravi, Kolesarsko društvo Visoki obrati, 1.a II. gimnazije Maribor, dijaki_nje Konservatorija za glasbo in balet Maribor, gasilci Gasilske enote Malečnik, športno društvo PULZ, Društvo Trafika, Društvo Hrtji svet, ekipa iz Narodnega doma Maribor, gledališki in filmski igralci Primož Bezjak, Katarina Stergar in Uroš Kaurin, Ana Tasič iz Posestva Valdek, športnika Petra Dolenc in Iztok Kočevar, športna ekipa Core gym, reli motociklist Simon Marčič, Judo klub Branik Maribor, športnik Jernej Lešnik, ekipa iz časnika Večer, odbojkarice prve ekipe OK Nova KBM, bobnar Marko Soršak Soki in vsi drugi mimoidoči dobrodelneži!

 

Hvala Mestni občini Maribor in Zavodu za turizem Maribor, ki sta dobrodelno akcijo omogočila ter hvala mojstrom s Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru in ekipi Mariborske kolesarske mreže, ki so skrbeli za naši dve kolesi.

Ti to zmoreš!

 

 

Utrinke z dobrodelne akcije najdete v albumu na FB ZPM Maribor in Instagramu.

Dodatne informacije: Monja Urbič, 051 363 351, monja@zpm-mb.si

Darujte sredstva ali del dohodnine

Podprite ZPM Maribor


PROGRAMSKI PARTNERJI
PODPORNIKI - FINANCERJI
SPONZORJI - POKROVITELJI