DomovNoviceProstovoljsko mesto 2016

Prostovoljsko mesto 2016

Mreža prostovoljskih organizacij »Prostovoljstvo v Mariboru«, ki jo koordinira MISC Infopeka, bo tudi letos organizirala osrednji dogodek v Mariboru v okviru FESTIVALA PROSTOVOLJSTVA V MARIBORU  in Nacionalnega tedna prostovoljstva. Prireditev “PROSTOVOLJSKO MESTO” bo potekala na Glavnem trgu, v sredo, 18. maja 2016, med 10. in 14. uro (v primeru dežja bo dogodek 20. maja, na isti lokaciji in ob isti uri).

Obiskovalcem »Prostovoljskega mesta« bomo organizacije in naši prostovoljci skozi osebne pogovore in s pomočjo informacijskega materiala predstavili prostovoljske programe in projekte, aktivnosti ter dosežke v naši lokalni skupnosti. Podajte se skozi interaktivne socialne igre in se preizkusite ali imate v sebi tiste kvalitete in značilnosti, ki odlikujejo prostovoljce. Tisti, ki boste preizkuse uspešno opravili in se tako seznanili z vrednotami, delom in pomenom prostovoljstva, boste prejeli listino meščana »Prostovoljskega mesta«, ki vam jo bo izročila županja »Prostovoljskega mesta«.

Festival bomo popestrili s projektom “Omare stare šare«, ki temeljijo na principih ponovne uporabe in so polne presenečenj. Predstavljajo vizijo “umetniškega igrišča” za vse čute in za vse generacije ter ustvarjajo prijazno zbirališče, nekakšno dnevno sobo v javnem prostoru … Če si ne predstavljaš, si poglej video.

Festival prostovoljstva v Mariboru 2016 – program.

DODATNE INFORMACIJE: Tadeja Dobaj, 02 229 94 52, 041 532 119, tadeja@zpm-mb.si.

 


PROGRAMSKI PARTNERJI
PODPORNIKI - FINANCERJI
SPONZORJI - POKROVITELJI