DomovNovicePomoč beguncem

Pomoč beguncem

Spoštovani prijatelji mladine!

Iz Zveze prijateljev mladine (ZPM) Maribor sporočamo, da bomo od 28. septembra 2015 dalje, v Domu ustvarjalnosti mladih Maribor, pričeli z zbiranjem materialnih sredstev za pomoč pri oskrbi beguncev. Po Sloveniji že potekajo različne zbiralne akcije. ZPM Maribor je povezana z ustreznimi občinskimi in državnimi službami ter kompetentnimi humanitarnimi organizacijami. Dogovorili smo se za koordinirano delovanje, saj lahko le tako učinkovito pomagamo.

V Domu ustvarjalnosti mladih (DUM) bomo zbirali opremo za dojenčke, otroke in mladino. Vaše prispevke bomo prevzemali ob delavnikih (ponedeljek-petek), med 9. in 18. uro, na Razlagovi 16, v pritličju (prostor Infodum, oz. popoldan pri informatorju).

Zbrano pomoč bomo usmerili neposredno med prizadete, oziroma ustreznim organizacijam, skladno z usmeritvami, ki jih bomo prejeli s strani operativnega vodenja krizne situacije.

Zbiramo predvsem oblačila in obutev, ki naj bodo čista, cela, ohranjena in letnemu času primerna ter higienske pripomočke. Če želite prispevati hrano ali vodo, naj bo ta originalno zapakirana, z veljavnim rokom trajanja, hrana naj ne vsebuje svinjskega mesa.

ZPM Maribor pri zbiranju pomoči sodeluje tudi z ZPM Slovenije, ki zbira tudi denarna sredstva za pomoč beguncem. ZPM Slovenije,  TRR: SI56 6100 0000 3512 232, odprt pri Delavski hranilnici, d. d.  Sklic: SI00 07-3000. Koda namena: CHAR  Namen: Humanitarna pomoč za begunce.

Zahvaljujemo se za vašo podporo!

Saša Mikić,
predsednik ZPM Maribor

DODATNE INFORMACIJE: Info-DUM, 02 229 94 50, 040 433 511, info.dum@zpm-mb.si.


PROGRAMSKI PARTNERJI
PODPORNIKI - FINANCERJI
SPONZORJI - POKROVITELJI