DomovNoviceKornelija Kaurin – prejemnica Posebnega priznanja za življenjsko delo

Kornelija Kaurin – prejemnica Posebnega priznanja za življenjsko delo

Slovenska filantropija je 23. maja v okviru Nacionalnega tedna prostovoljstva na Slovesnem dnevu prostovoljstva v Žalcu podelila priznanja izjemnim posameznikom, ki s svojim angažiranim delom s prostovoljci prinašajo pozitivne spremembe v našo družbo.

Z velikim veseljem in ponosom sporočamo, da je naša koordinatorica dejavnosti Kornelija Kaurin prejemnica Posebnega priznanja za življenjsko delo – za kakovostno podporo in vključevanje prostovoljcev v programe TOM telefon® in Otroški parlament®.

Kornelija je z več kot 25-letnim delovanjem pri ZPM Maribor pustila pečat na nešteto prostovoljcih in sodelavcih, znotraj in zunaj organizacije. Mnoge je s svojimi bogatimi izkušnjami, znanjem in srčno spodbudo podprla pri razvijanju njihovih potencialov, pri osebnem in poklicnem razvoju.

Z neprecenljivo sposobnostjo celostnega pogleda na vsa področja življenja je povezovala ljudi in organizacije ter ustvarjala priložnosti, kjer so drugi videli zaprto pot.

Kornelija Kaurin je s svojim socialnim kapitalom in solidarnostjo izjemna dodana vrednost za našo organizacijo in celotno lokalno skupnost. S svojim načinom mentorstva sporoča, da ima vsak prostovoljec_ka svoje prednosti, ki jih lahko neguje in z njimi bogati okolico. To je dragoceno sporočilo, ki se prenaša tudi na otroke in mlade.

ISKRENE ČESTITKE, DRAGA KORNELIJA!

Izjave in vtisi, ki so jih o nagrajenki podelili prostovoljci Petra, Dolores, Dominika in Anej:

”Aktivnosti ZPM Maribor povezujejo stare in mlade, revne in bogate, modre in sive … – to pa pove zgolj eno, da je Kornelija mentorica, ki dela in ustvarja z ljudmi kot takimi in ne s predsodki.”

”Kakor zna iz vsake malenkosti in različnih materialov ustvariti nov izdelek, tudi med ljudmi ustvarja dobre medsebojne odnose in ima velik posluh za sočloveka, tudi v najtežjih trenutkih posameznika.”

“Skozi 16 let mojega dela na TOM telefonu se je potrdilo, da je njen širok nasmeh, dobra volja, dobrosrčnost ter maksimalna zavzetost za prostovoljce in naše delo, duša mariborske Tomove skupine. Za vso vzpodbudo, prizadevnost in skrb smo ji mariborski Tomovci iskreno hvaležni.”

”Kornelija je poleg svoje strokovnosti zelo srčna, topla oseba, vedno pripravljena pomagati, tudi izven uradnega delovnega časa. Z umirjenostjo in strokovnostjo bo skupaj s prostovoljcem vedno znala poiskati rešitev za nastali problem.”

”Vedno nam je dajala občutek, da je naše delo pomembno in da nas ceni. Vrata njene pisarne so nam bila vedno odprta. S svojo pozitivno naravnanostjo in pristnostjo je povezala svetovalce v homogeno in kolegialno skupnost. Tako svoje delo opravlja še danes: srčno predana Tomovi ideji navdušuje nove generacije prostovoljcev, da se pridružijo Tomovi ekipi.”

”Pokazala je, da z vztrajnostjo in dobrim mentoriranjem mesto pod soncem najde vsakdo, to pa ji je uspelo zgolj z doslednim usmerjanjem in spodbujanjem močnih veščin, nas prostovoljcev.”

”Kornelija vlogo koordinatorice dejavnosti pri ZPM Maribor opravlja z vso odgovornostjo in strastjo, ki jo premore le nekdo, ki je za to ”poklican”.”

”Pri delu na TOM telefonu se velikokrat srečujem s težkimi življenjskimi situacijami otrok in mladostnikov, ki potrebujejo pomoč, zato velikokrat plujem po nemirnem morju, a Kornelija je zame kot svetilnik, ki me varno pripelje v pristan, ko sama potrebujem pomoč in nasvet mentorja.”

”Tudi ko poda kritiko, to stori na zelo srčen, spoštljiv in pozitiven način.”

”V 18-ih letih najinega sodelovanja sem pod njenim mentorstvom in vodstvom pridobila veliko znanja, srčne podpore, ki mi je pomagala, da sem osebnostno rastla, drugačnih pogledov na krizne situacije in življenjske izzive, toplih besed in iskrenih objemov, ko sem jih najbolj potrebovala.”

”S Kornelijo je res veselje sodelovati! Ona preprosto zleze v srce vsakega od nas.”

”Pravijo, da skozi leta prestopaš skozi različne vloge svojega življenja. Pogled na svet, ki ga vidim danes, ne bo nikoli več takšen. Jutri bo večji in bolj bogat. Mentorica Kornelija Kaurin je tekom svojega dela moj pogled razširila za potrebe današnjega, jutrišnjega in nadaljnjega dne.”

V letu 2022 je pod mentorstvom Kornelije Kaurin delovalo 87 prostovoljcev, ki so opravili 6.291 prostovoljskih ur.


PROGRAMSKI PARTNERJI
PODPORNIKI - FINANCERJI
SPONZORJI - POKROVITELJI