DomovNovicePomoč beguncem 2

Pomoč beguncem 2

Spoštovani prijatelji mladine!

Zbrano pomoč za begunce/migrante, katero ste v minulih dneh prinašali na ZPM Maribor, smo včeraj odpeljali na Šentilj. Prostovoljci v sprejemnem oz. nastanitvenem centru (mešane ekipe Rdečega križa, Karitasa in drugih organizacij) so pripeljana oblačila in obutev nemudoma pričeli deliti med prizadete.  Zbirali smo predvsem oblačila, obutev ter higienske pripomočke za otroke in mladino. Kot so povedali prostovoljci, je naša pošiljka prišla ravno pravočasno, saj jim potrebščin za otroke zmanjkuje, primernih oblačil in obutve za odrasle pa jim je v tistem trenutku ravno zmanjkalo.

Verjamemo, da imamo  v svojih  domačih omarah mnogi od nas  kar nekaj oblačil, obutve in pripomočkov, katerih več  ali sploh ne potrebujemo. Zelo prav pa bodo te stvari prišle nesrečnikom, ki so letnemu času in trenutnim razmeram  neprimerno obuti, oblečeni.   Večkrat so bili premočeni in mnoge med  njimi zebe. V zbirnih centrih so mame in otroci oviti v koce, odeje ali spalne vreče.

V medijih objavljajo, da pomoč za nesrečnike zbirajo naši kolegi iz Rdečega križa, Karitasa in iz drugih organizacij. Kjerkoli opremo in potrebščine za pomoč beguncem zbirajo, bodo  zbrano usmerili na pravi naslov.

Če želite, lahko svojo materialno pomoč (letnemu času primerna oblačila in obutev, manjše igrače, originalno zapakirano hrano s primernim rokom trajanja brez svinjskega mesa in podobno) prinesete tudi na ZPM Maribor – Dom ustvarjalnosti mladih (DUM). Vaše prispevke bomo  še naprej prevzemali ob delavnikih (ponedeljek-petek), med 9. in 18. uro, na Razlagovi 16, v pritličju (prostor InfoDUM oz. popoldan pri informatorju).

V DUM-u zbiramo predvsem opremo za otroke in mladino. Ker pa iz nastanitvenih centrov poročajo o pomanjkanju oblačil in obutve za odrasle, bomo prevzeli tudi takšno opremo, če jo boste prinesli.

Zbrano pomoč bomo v dogovoru z izvajalci operativnega  izvajanja  neposredne pomoči v nastanitvenem centru usmerili neposredno med prizadete.

ZPM Maribor pri zbiranju pomoči sodeluje z ZPM Slovenije, ki zbira tudi denarna sredstva za pomoč beguncem. ZPM Slovenije,  TRR: SI56 6100 0000 3512 232, odprt pri Delavski hranilnici, d. d.  Sklic: SI00 07-3000. Koda namena: CHAR  Namen: Humanitarna pomoč za begunce.

Zahvaljujemo se za vašo podporo!

Vaša ZPM Maribor

DODATNE INFORMACIJE: Info-DUM, 02 229 94 50, 040 433 511, info.dum@zpm-mb.si.


PROGRAMSKI PARTNERJI
PODPORNIKI - FINANCERJI
SPONZORJI - POKROVITELJI