DomovNoviceDonacije za letovanja otrok iz socialno ogroženih družin

Donacije za letovanja otrok iz socialno ogroženih družin

22.maja 2018 je s športnim vzponom na mariborsko Kalvarijo  potekala 7. Štengijada v okviru 13. Otroške varnostne olimpijade.

Obe veliki akciji, Štengijado in Otroško varnostno olimpijado,  ki prepletata humanitarnost, prostovoljstvo, skrb za varnost mladih in šport, izvaja Policijska uprava Maribor.
Udeleženci Štengijade so ponovno prispevali štartnino kot donacijo v podporo udeležbi otrok iz socialno ogroženih družin na letovanjih ZPM Maribor.  Velika večina udeležencev je bila iz policijskih vrst, s čimer sta mariborska in slovenska policija izkazali posluh za sočloveka in težave  socialno ogroženih, predvsem otrok.
S prostovoljnimi štartninami in drugimi prispevki udeležencev, organizatorjev in opazovalcev 7. Štengijade je bilo zbranih skupno 1.055 EUR. Zbrana donacija bo zadoščala plačilu obmorskega letovanja za 3 otroke, ali  za  plačilo deleža plačila 11 otrok na zdravstvenih letovanjih (namesto deleža, ki bi ga sicer morali prispevati starši).

Vsem udeležencem, ki so pretrpeli težak tekmovalni tek  po 455 stopnicah  na Kalvarijo, veljajo čestitke in velika zahvala.

S 7. Štengijado se je pričelo zbiranje donacij/prostovoljnih prispevkov za letovanja otrok iz socialno ogroženih družin Maribora, okoliških občin  in širšega Podravja. Prostovoljne prispevke bomo zbirali tudi ob drugih dogodkih (Koraki za korakce – 26. majZdravje v vsak dom – 9. junij …) in s pomočjo vseslovenske akcije ZPMS Pomežik soncu®.

Če želite letovanja otrok podpreti tudi vi, vas vabimo, da vaše prostovoljne prispevke nakažete: na transakcijski račun, odprt pri NKBM,  št. računa 04515-0000405095 namen nakazila- Prostovoljni prispevek –letovanje otrok, sklicna številka 2910 -2018.

Cilj ZPM Maribor je  zbrati dovolj sredstev, da prav noben od otrok, ki bi hotel na letovanja ZPM Maribor v Poreč ali na Pohorje, ne bo ostal doma.

HVALA VSEM, KI STE ALI ŠE BOSTE PRISPEVALI ZA SREČNO OTROŠTVO VSEH OTROK!

DODATNE INFORMACIJE: tajništvo ZPM Maribor, 02 229 69 10, zpm@zpm-mb.si.

 


PROGRAMSKI PARTNERJI
PODPORNIKI - FINANCERJI
SPONZORJI - POKROVITELJI