DomovNoviceDan za spremembe 2016

Dan za spremembe 2016

Lokalna mreža prostovoljskih organizacij “Prostovoljstvo v Mariboru” vabi v soboto, 2. 4. 2016, na Dan za spremembe 2016 v Mariboru. Tema sedmega Dneva za spremembe, ki ga na nacionalni ravni koordinira Slovenska filantropija, Združenje za promocijo prostovoljstva, je spoštovanje.

Že vse od leta 2010 v začetku pomladi skušamo prebivalce Slovenije nagovoriti, da stopijo iz ustaljenih smernic, zavihajo rokave in za en dan postanejo prostovoljci in prostovoljke. Na ta dan se o prostovoljstvu ne le pogovarjamo, ampak se lotevamo konkretnih dejanj.

Tokratni Dan za spremembe v Mariboru bomo članice mreže »Prostovoljstvo v Mariboru«, ki jo koordinira MISC INFOPEKA, Pekarna Magdalenske mreže Maribor, obeležile z bojem proti sovražnemu govoru, usmerjenim proti pripadnikom različnih etničnih skupin, beguncem ter migrantom.

Dnevu za spremembe v Mariboru se lahko pridružite in »spreminjate tudi vi«!

Osrednja skupnostna aktivnost ob Dnevu za spremembe v Mariboru bo v soboto, 2. 4. 2016, s pričetkom ob 9:00 na dvorišču Vetrinjskega dvora, kjer bomo članice mreže s prostovoljci in prostovoljkami izdelovali transparente s pozitivnimi, udarnimi stavki in besedami, ki kažejo spoštovanje do sprejemanja beguncev. Skupna aktivnost se bo nadaljevala ob 11:00 s »Sprehodom solidarnosti« po centru mesta Maribor in prebiranjem skupne izjave članic mreže »Prostovoljstvo v Mariboru«, s katero bomo izrazili solidarnost z begunci.

Dodatne aktivnosti članic mreže »Prostovoljstvo v Mariboru« ob Dnevu za spremembe:
Društvo ODNOS in Mladinski kulturni center Maribor: Fotografiranje z velikimi roza očali za osveščanje in zavedanje o temah, povezanih s spoštovanjem; 9:00-12:00, različne lokacije po mestu.
Zavod MARS: SI TO TI?SK, brezplačna delavnica tiskanja motivov in napisov spoštovanja na majice in zastavice; 11.00-13.00 in 16.00-19.00, Zavod Mars, Vetrinjski dvor, Vetrinjska 30. Majice ali druge tekstilne izdelke prinesite s seboj.
Društvo ODNOS in Mladinski kulturni center Maribor: Mini brezplačna kuharska delavnica s pripravo jedi iz različnih držav (prijava na odnos.nina@gmail.com); od 12:00 dalje, Zavod Mars, Vetrinjski dvor, Vetrinjska 30.
Pekarna Magdalenske Mreže: Brezplačna gledališko-aktivistična delavnica »Kje so tvoje meje?«, na kateri se bomo z metodo Gledališča zatiranih lotili raziskovanja oblik in preprečevanja sovražnega govora (prijava na infopeka@infopeka.org), 15:00-19:00, MISC INFOPEKA, Ob železnici 16.


PROGRAMSKI PARTNERJI
PODPORNIKI - FINANCERJI
SPONZORJI - POKROVITELJI