DomovNoviceDan brez alkohola

Dan brez alkohola

Skupaj za odgovoren odnos do pitja tudi na osmih dnevih brez alkohola

Zveza prijateljev mladine Slovenije bo v okviru projekta SOPA – Skupaj za odgovoren odnos do pitja alkohola v aprilu s svojimi izvajalci sodelovala na osmih dogodkih po Sloveniji s skupnim naslovom “Dan brez alkohola”, ki jih organizira Nacionalni inštitut za javno zdravje.

Dogodki, ki bodo potekali v Vipavi, na Ravnah na Koroškem, v Celju, Luciji, Mariboru, Murski Soboti, Kočevju in v Kranju, bodo namenjeni osveščanju o projektu SOPA in pogovoru o zdravih življenjskih izbirah. V sklopu zanimivega programa bodo obiskovalci lahko dobili informacije o problematiki pitja alkohola v slovenski družbi, o posledicah čezmernega pitja ter o virih pomoči v regiji oziroma Sloveniji, predstavili pa bomo tudi naše druge dejavnosti. Na dogodkih bodo sodelovali tudi Društvo za zdravje srca in ožilja, Zveza paraplegikov Slovenije, Šent, Slovenska Karitas in Športna unije Slovenije, ki so prav tako vključeni v projekt SOPA.

V Mariboru Dan brez alkohola združujemo z dogodkom Tek zdravja, ki ga organizira Zdravstveni dom dr. Adolfa Drolca, sovpada pa tudi z akcijo 40 dni brez alkohola, ki jo organizira Slovenska karitas. Vabljeni na Glavni trg v nedeljo, 7. aprila 2019, med 9. in 13. uro, kjer pričakujemo tudi ambasadorja akcije 40 dni breza alkohola, Igorja E. Berganta, televizijskega voditelja in ljubitelja športa.

Dnevi brez alkohola v drugih regijah:

3. april – VIPAVA, pred občino Vipava, Glavni trg 15, od 10. do 12. ure

6. april – RAVNE NA KOROŠKEM, Dan za spremembe, plato pri Tržnici Ravne, od 11. do 13. ure

6. april – CELJE, Glavni trg, od 9. do 11. ure

6. april – LUCIJA, Skupaj delamo za zdravje, Park Sonce, od 8. do 13. ure

10. april – MURSKA SOBOTA, Trg kulture, od 10. do 12. ure

12. april – KOČEVJE, Trg zbora odposlancev (ploščad pred Namo), od 9. do 17. ure 

17. april – KRANJ, Slovenski trg (pred občino) med 11. in 13. uro in Mestna knjižnica Kranj (strokovno srečanje med 9. in 14. uro)

Nosilca projekta SOPA sta Nacionalni inštitut za javno zdravje in Ministrstvo RS za zdravje. Naložbo sofinancirata Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada (80 %) in Republika Slovenija (20 %).

Več o projektu SOPA najdete na www.sopa.si


PROGRAMSKI PARTNERJI
PODPORNIKI - FINANCERJI
SPONZORJI - POKROVITELJI