DomovNoviceJesenski tematski tabor – odpovedan

Jesenski tematski tabor – odpovedan

Obveščamo vas, da jesenskega novinarskega tabora v okviru programa Omogočimo sanje! NE BOMO izvedli. Zavedamo se, da bomo z našo odločitvijo razočarali marsikaterega udeleženca naših taborov in se zato opravičujemo. Žal pa nam trenutne epidemiološke razmere ne dopuščajo varne izvedbe tabora.

Želimo vam prijetne dni in seveda ostanite zdravi.

Tudi v šolskem letu 2020/2021 bomo organizirali tabore za nadarjene učence. Prvi med njimi bo že med jesenskimi počitnicami, od 26. do 29. oktobra 2020 – NOVINARSKI TABOR.

Zavedamo se razmer povezanih s COVID-19, vendar so nas naše pozitivne izkušnje s poletnih počitnic opogumile, da se z enako mero skrbnosti in odgovornosti lotimo tudi priprav na tabore za nadarjene. Tabori so odlična priložnost, da mladi preživijo počitnice na drugačen, ustvarjalen, način. V ospredju je seveda tema tabora, poleg zanimivih novinarskih vsebin, pa bo poskrbljeno tudi za obilo počitniške zabave in aktivnosti na prostem.

NOVINARSKI TABOR (najava)

KDAJ in KJE? 26. – 29. 10. 2020 na Domu Miloša Zidanška na Pohorju. Prevoz iz Maribora bo organiziran.

ZA KOGA? ZA UČENCE od 6. do 9. RAZREDA, ki izkazujejo izjemne potenciale, motivacijo in interes na izbranem razpisanem področju

PRIJAVA? Za prijavo potrebujete IZPOLNJENO PRIJAVNICO z motivacijskim pismom (izpolni udeleženec) in POTRDILO O IDENTIFIKACIJI NADARJENOSTI UDELEŽENCA (za subvencioniranje). PRIJAVE, skupaj s kopijami dokazil o dohodkih staršev (v primeru subvencioniranja tabora), SPREJEMAMO NA ZPM MARIBOR, Razlagova 16, 2000 Maribor, najkasneje do 21. 10. 2020.

Vsi, ki so se taborov za nadarjene v naši organizaciji že udeležili, potrdil o nadarjenosti ni potrebno ponovno prilagati.
Tabora se lahko udeležijo tudi učenci, ki niso prepoznani kot nadarjeni učenci, a ne morejo uveljavljati subvencije.

KAJ BOMO POČELI? Če te zanimajo mediji in bi rad/a aktivno preživel/a počitniške dni, potem je tabor novinarstva pravšnji zate. Na Domu Miloša Zidanška bomo v varnem zavetju pohorskih gozdov spoznavali pasti lažnih novic in jih ločili od resničnih, preučevali bomo razlike med oglaševanjem in prikritim oglaševanjem, spoznavali družbena omrežja kot vir informacij in nove oblike medijev – bloge in vloge. Zanimali nas bodo različni novinarski žanri, v katerih se bomo z znanjem, idejami in resnostjo preizkušali kot novinarji. Preizkusili se bomo tudi kot uredniki, redaktorji in lektorji ter skupaj oblikovali že peto številko časopisa ODBIT(O).

CENA? 120,00 EUR na udeleženca. Cena zajema organizacijo in izvedbo programa, bivanje, prehrano, zavarovanje, prevoz, varstvo, organizacijo ter izvedbo ostalih aktivnosti. Plačilo se izvede na osnovi računa oz. položnice (UPN), ki ga po prejemu prijave in priloženih dokazil staršem oz. skrbnikom posreduje ZPM Maribor. Plačilo mora biti izvedeno najkasneje do 21. 10. 2020.

Starši lahko za tabor uveljavljajo subvencijo glede na prihodek na družinskega člana na osnovi regresne lestvice (priloga obvestila o taboru). Za uveljavljanje subvencije je k prijavi potrebno priložiti VELJAVNO ODLOČBO O ODMERI OTROŠKEGA DODATKA.

Ker je število mest omejeno, ne odlašajte s prijavo. Prijave sprejemamo do zapolnitve prostih mest (velja datum prejema prijavnice). Tabor bo izveden, če bomo prejeli zadostno število prijav (vsaj dvajset).

DODATNE INFORMACIJE: Urša Žiger, 02 229 69 15, ursa@zpm-mb.si.


PROGRAMSKI PARTNERJI
PODPORNIKI - FINANCERJI
SPONZORJI - POKROVITELJI