DomovBlogSporočila 1. izmene VIRC Poreč

Sporočila 1. izmene VIRC Poreč

Fotografije so objavljene na povezavi  1. izmena VIRC Poreč 2020

10. dan, sobota, 4. 7. 2020
Danes smo z otroci že zjutraj začeli pakirati za naslednji dan, ko gremo domov. Otroci so veseli, da gredo domov v objem najdražjih, spet drugi so žalostni, saj so se spletle med njimi trdne prijateljske vezi. Po vircu so se sprehajalne razne živalce (mačke, miši,…) in popisani otroci, ki so zbirali podpise novih in starih prijateljev ter vzgojiteljev. Na večerni prireditvi smo podelili nagrade za najlepše pospravljene sobe, zmagovalcem ‘Stavim da’ in zmagovalki talentov. Za lahko noč smo igrali med dvema ognjema in vzgojitelji so morali priznati premoč otrok.

 

9. dan, petek, 3. 7. 2020
Danes smo se po skupinah slikali na plaži in ustvarili nove spomine. Kot vsaki dan, so imeli razne delavnice, kjer so izdelovali vrtavke, streljali z zračno puško, izdelovali razna darilca za starše in seveda športali. Otroci in vzgojitelji so pokazali svoje talente od petja, komedije, plesa, do predstavitve katateja, žvižganja z zaprtimi zobmi in tako dalje in res je bilo napeto izbrati zmagovalca.

 

8. dan, četrtek, 2. 7. 2020

Prebudili smo se v sončno jutro in odšli na plažo, kjer pa nas je dež pregnal nazaj v paviljone. Gledali smo filme, igrali družabne igre in izdelovali različne stvari. Kmalu po kosilu nas je spet razveselilo sonce in delavnice tega dne.

Na delavnicah smo spoznavali osnove karateja in nunčake, izdelovali praskanke, se učili korejskih črk, streljalo z lokom in drugo. Imeli smo tudi napeto tekmo v odbojki med vzgojitelji in vzgojiteljicami, slednje so pa morale priznati poraz, kljub temu, da so moški imeli zvezane roke in prevezo na očeh. Po radiu Srček je sledil športni večer, kjer smo se pomerili v nogometu, odbojki na mivki, košarki in med dvema ognjema. Seveda ni manjkalo plesne glasbe in Zdravljice za lahko noč.

 

7. dan, sreda, 1. 7. 2020

Otroci so danes skupaj s pedagoško vodjo spoznavali, kako se ubraniti ali napasti z nunčaki, izvajali razne eksperimente in uživali v prostem času. Popoldan smo skupaj z vzgojitelji šli na pedoline in vztrajno tekmovali, kdo je hitrejši. Seveda smo še večino denarja, ki ga imamo, zapravili pri Johnnyju.

Zvečer so otroci pripravili vrhunski Veliki VIRC kviz, kjer smo sodelovali vzgojitelji, ki seveda nekateri smo obvladali, spet drugi niso imeli pojma o čem se gre. Z velikim veseljem so otroci po prireditvi zaplesali in odšli utrujeni hitro spat.

 

6. dan, torek, 30. 6. 2020

Današnji dan je potekal precej sladkosnedno, saj so otroci na delavnici naredili sladolJed za vse v VIRC-u.

Prav tako smo izdelali krasne okvirje za slike, streljali z lokom in osvajali gibe vrtenja hulahopa. Preizkušali pa smo tudi sposobnosti naših čutil (vonj, tip, okus, zvok), saj so nam sestre vzgojiteljice pripravile vrhunsko vodenje po senzorični hiši.

Otroci so od vseh dejavnosti vidno utrujeni, vendar zadovoljni in hitro potonejo v spanec.

 

5. dan, ponedeljek, 29. 6. 2020

Danes smo plažo spremenili v bojišče. Vodni baloni so leteli po dolgem in počez. Žal smo dekleta morala sprejeti poraz kljub številčni premoči. Obljubimo, da si bomo poskušale v prihodnjih dneh povrniti čast. Popoldne so otroci med raznimi delavnicami izdelovali zmaje iz papirja in igrali šah. Najslajši del pa je sledil zvečer, ko smo izbrali najmočnejšega dečka Krpana, deklico Kseno in super vzgojitelja. Zmagal je zdravnik. Krstili smo nove vzgojitelje in za zaključek večera z vodnimi bombami obmetali še pedagoško vodjo.

 

4. dan, nedelja, 28. 6. 2020

Zbudili smo se nekoliko prej in hitro odhiteli na vodna napihljiva igrala. Otroci so se imeli super-fino-fajn, zdravniško osebje pa prav tako, saj ni bilo nobenih poškodb. Vsi utrujeni smo odšli na kosilo in kasneje na delavnice, kjer so se nekateri naučili igrati tarok. Kot vedno, smo tudi popoldan odšli na plažo, kjer je skupina rakov našla kar celo vrečko školjk. Vidno utrujeni otroci so z veseljem zaužili večerjo in kot nagrado za pridnost smo odšli na večerno kopanje.

Danes smo izvedeli, kako pridne in kavalirske fantovske skupine imamo. Pohvala velja za nekoliko starejše fante, ki so zdrgnili drseče stopnice za vstop v morje. Da so prijazni in potrpežljivi do mlajših pri športnih igrah in predvsem, da dovolijo, da se punce zabavajo v vodi s SUP-i, pri odhodu s plaže pa jih vseeno fantje pospravijo v bokse. Hvala tudi vam, da so z vašo pomočjo te počitnice, kljub koroni, najboljše do zdaj.

 

3. dan, sobota, 27. 6. 2020

Sedaj pa smo se vsi skupaj res že lepo vpeljali. Skupaj smo so še pridno očistili alge iz stopnic in rampe, da bo tudi dostop v morje bolj varen. Današnje kosilo je bilo popestreno s strani ”velikega vzgojitelja,” ki je dal pedagoški vodji nalogo, da zapleše na Macareno.

Na današnjih delavnicah je bil prvič Nerf, kjer so se otroci, s primerno zaščitno opremo, streljali s penastimi metki. Na večerni prireditvi ”Stavim da…” smo preverjali trditve skupin in vzgojiteljev ali so zmožni narediti določeno nalogo. Na primer: ”stavim, da lahko medicinski sestri zdravnika v 1 minuti spremenita v mumijo”. Otroci, vzgojitelji in zdravstveno osebje smo se zelo zabavali in noč zaključili s slovensko himno Zdravljico. Veselimo se naslednjega dne.

 

2. dan, petek, 26. 6. 2020

Prebudili smo se v mirno in lepo jutro. Po zajtrku smo se hitro odpravili na plažo, kjer so se začele prve delavnice in sicer slikanje na kamenčke. Po kosilu so otroci imeli počitek in čas, da se slišijo in pogovorijo s svojimi najbližjimi doma. Raznih delavnic so se udeležili v velikem številu, nekateri so se ta čas še bolj povezali s svojo skupino.

Na plaži so veselo skakali s pomola in nekateri vadili razne plese in druge točke za večerno prireditev, kjer so se posamezne skupine predstavile. Po vrhunski večerni prireditvi in plesu, so otroci zelooo hitro odšli spat.

 

1. dan, četrtek, 25. 6. 2020

Prvi dan smo začeli z zbiranjem v deževnem Mariboru, se poslovili od staršev in skrbnikov, ter se peljali proti sončnemu Poreču. Po dolgi vožnji in enournem čakanju na meji smo uspešno prispeli v VIRC, kjer nas je pričakalo odlično kosilo. Nato smo na hitro razpakirali stvari, se oblekli v kopalno opremo in hiteli proti morju, kjer smo imeli preverjanje plavanja.

Otroci so se spoznavali, prav tako vzgojitelji in že je bil čas za večerjo. Otroci, vzgojitelji in zdravstveno osebje si pred vsakim obrokom in vstopu v paviljone pridno umivamo in razkužujemo roke. Po večerji so se otroci zabavali ob raznih športnih igrah, kartanju, plesu in drugih dejavnosti. Ob napornem prvem dnevu smo kar hitro potonili v spanec in z veseljem pričakujemo naslednje dni.

 

Prispeli v Poreč

Obveščamo vas, da so otroci in spremljevalci 1. izmene srečno prispeli v VIRC Poreč. V kolikor na letovanju ne bo vse v redu, bodo starše obvestili vzgojitelji, pedagoško vodstvo ali zdravstveno osebje iz Poreča. Če pa ne bo sporočil, pomeni, da ni večjih težav in otroci uživajo. Vi pa se imejte prav tako lepo teh deset dni, v nedeljo, 5. julija, pa se predvidoma med 12.30 in 13. uro spet srečamo pri Ledni dvorani Maribor.

Na tej strani se vam bomo oglasili s povzetkom dogajanja preteklega dne.

Trenutno je sončno in odlično počutje za prijetne počitnice:)



PROGRAMSKI PARTNERJI
PODPORNIKI - FINANCERJI
SPONZORJI - POKROVITELJI