DomovNoviceZimski tabori na Pohorju

Zimski tabori na Pohorju

V času med 18. in 21. februarjem smo na tabora za nadarjene KREATIVNO PISANJE in TEHNIKA IN ROBOTIKA na Pohorje povabili tiste mlade, ki sta jim blizu kreativnost in tehnika. Dom Miloša Zidanška se je spremenil v dom lego kock in premikajočih robotov, ki so jim pot sprogramirali udeleženci tabora. Kreativci pa se preizkušajo v pisanju rim, besedil, spoznavajo, da nas za ustvarjanje lahko navdahnejo tudi zelo nenavadne stvari. Ob tem pa imajo še dovolj časa, da se spoznajo z igro, igranjem, obljubljajo tudi krajšo igrano predstavo. 27 otrok iz vseh koncev Slovenije se druži ob pestrem vsebinskem programu kot družabnem programu, sprehodih in zabavnih večernih aktivnostih. Tokratna tabora pripravljamo ob po pomoči podjetja Logicdata d.o.o. in Stranke SMC.

Še en dan več pa se bodo na Pohorju zadržali udeleženci zimovanja, ki ga pripravljamo s pomočjo Zveze prijateljev mladine Slovenije in Društva študentov Fakultete za gradbeništvo, ki so pripravili dobrodelno predstavo, s katero so zbirali sredstva za zimovanje, ki je namenjen socialno ogroženim otrokom iz širše okolice Maribora. Na zimovanju smo poskrbeli za zanimive počitniške aktivnosti (pripravljali se bodo na pust, ustvarjali pripomočke za nočni pohod, ….) in predvsem poskrbeli za pet brezskrbnih dni za več kot 20 otrok.

Za pripravo in izvedbo strokovnega in animacijskega programa, varnost in dobro počutje otrok ter prijetne počitniške dneve skrbijo naši zunanji strokovni sodelavci in vzgojitelji – prostovoljci. Hvala vsem, ki omogočate dobre zgodbe.


PROGRAMSKI PARTNERJI
PODPORNIKI - FINANCERJI
SPONZORJI - POKROVITELJI