DomovBlogJesenski tematski tabor – utrinki

Jesenski tematski tabor – utrinki

Fotografije so objavljene v Galeriji. Otroci imajo svoje mobilne telefone med 13.30 in 14. uro.

Udeleženci jesenskega tematskega tabora se vračajo domov v TOREK, 29. oktobra, predvidoma ob 14.30 v Koper (glavna avtobusna postaja), na Lom (smer Ljubljana) ob 15.40, v Ljubljani predvidoma ob 16.30, na vstopni postaji Dolgi most. Na počivališču Lopata (smer Maribor) predvidoma ob 17.30. Prihod v Slovenski Bistrici ob 18.00 (Interspar ob avtocesti). Prihod v Maribor predviden ob 18.30 na glavno avtobusno postajo.

4. dan, torek, 29. 10. 2019

Prebudili smo se v deževno jutro, popolnoma drugačno, kot prejšnje dni. Ker se je slabo vreme urno bližalo, med otroci pa je še bilo nekaj pogumnežev, ki so si želeli splezati na najvišje drevo Virca, smo že po zajtrku poskrbeli za osvajanje plezalnih veščin. Po uri plezanja so se pričele zaključne delavnice, ki so se končale z koncertom KUD Coda, ki nam je pričaral pravi mali “rock” koncert. Bilo je fenomenalno. Po kosilu smo se polni vtisov vkrcali na avtobus in se polni vtisov odpeljali nazaj proti domu.

3. dan, ponedeljek, 28. 10. 2019

Tretji dan smo dopoldan namenili izpopolnjevanju naših veščin. Logiki smo se spopadali z logično-računskimi nalogami, Kreativci prebujali kreativnost v pisanju in besedi, glasbeniki pa so ustvarjali svoj avtorski komad. Popoldan je bil namenjen aktivnemu počitku oz. obisku mesta, kjer so se otroci lahko posladkali, po poti nazaj pa smo obiskali še našega dolgoletnega prijatelja Johnija (zpm-ovci ga vsekakor poznajo :)). Večer je bil namenjen prijetnemu druženju ter socialnim igram, dokler nismo utrujeni popadali v posteljo.

2. dan, nedelja, 27. 10. 2019

Naše prvo jutro se je začelo zelo zgodaj, saj nas je vse zmedla prestavitev ure. Večina nas je bila budnih že pred 7. zjutraj. Ko je končno prišel čas za zajtrk, smo pojedli in nato na delavnice.

Na kreativnem pisanju smo pričeli z načrtovanim delom. Intervjuvali smo, anketirali, zapisovali ter ustvarjali naslovnico. Pred tem smo odšli na plažo in reševali naloge kreativnosti.
Glasbeniki so se ukvarjali z ozvočenjem, pripravili instrumente (kitara, bobni, violina…) ter se nato lotili kombinacij za pesem, jih združili skupaj in zaigrali. Vsak je ustvaril svojo melodijo, nato so jih združili in ustvarili pesem “Zmedena nedelja”.
Logiki so po zajtrku najprej reševali delovne zvezke in se igrali logične igre.

Po kosilu smo imeli počitek, odšli pa smo na obalo, kjer so se kljub mrzli vodi nekateri opogumili za skok v vodo.

Popoldne smo znova pridno delali po posameznih vsebinskih delavnicah.

Zvečer pa večerja in po njej smo si vsi ogledali slovenski film – Vloga za Emo. Ob 21.00 smo se odpravili nazaj v sobe in se pripravili za spanje.

1. dan, sobota, 26. 10. 2019

Avtobus se je iz Maribora odpravil že ob osmi uri zjutraj, kjer je vstopilo kar nekaj potnikov. Na poti se je še nekaj krat ustavil na postajah, da smo pobrali se otroke iz drugih koncev Slovenije. V Poreč smo tako prišli okoli trinajste ure, se razpakirali in pojedli kosilo. Po odmoru in namestitvi so se tako že začele prve delavnice.

Kreativno ustvarjanje:
Udeleženci delavnic kreativnega pisanja smo se najprej opravili na plažo, kjer smo se skozi različne igre spoznavali in ugotavljali pomen ustvarjalnosti in potek delavnice čez naslednje dni. Naučili smo se tudi nekaj črk, besed in fraz v znakovnem jeziku ter se do kolen že kopali v morju. Kasneje smo se odpravili nazaj na igrišče ter se tam igrali z besedami in črkami ter določili ime in rubrike našega časopisa.

Glasbena delavnica:
Z glasbeno delavnico smo najprej odšli v sobo, kjer smo si pripravili vse instrumente, nato pa v mesto. Do mesta smo hodili približno pol ure. Tam smo se sprehajali ter se spoznavali. Ob šestih smo se odpravili nazaj proti Vircu.

Logika:
Nasa skupina se je prvo odpravila v jedilnico, kjer so nam razdelili delovne zvezke z vajami in igrami, nato pa smo odšli na plažo, kjer smo se med sabo spoznavali. Kasneje smo odšli na sprehod ob plaži, gledali morje in se pogovarjali.

Po delavnicah je sledila večerja in počitek, ob 19.45 smo se zbrali v jedilnici ter se igrali spoznavne igre. Okoli 21.00 smo odšli nazaj v sobe. Lahko noč.

Obveščamo vas, da so otroci in spremljevalci jesenskih tematskih taborov prispeli v VIRC Poreč.

Na tej strani se vam bomo oglasili vsak dan s povzetkom dogajanja preteklega dne. Trenutno je sončno in odlično počutje 🙂


PROGRAMSKI PARTNERJI
PODPORNIKI - FINANCERJI
SPONZORJI - POKROVITELJI