DomovBlogZimska tabora na Pohorju – utrinki

Zimska tabora na Pohorju – utrinki

Fotografije so objavljene v Galeriji. Otroci imajo svoje mobilne telefone med 13.30 in 14. uro.

V Maribor se udeleženci tematskega tabora (kreativno pisanje) vračajo v četrtek, 27. februarja, predvidoma ob 15.00 na kraju odhoda v Mariboru (glavna avtobusna postaja zunanji peron). Prihod v Slovenski Bistrici ob 15.20 (Interspar ob avtocesti), na počivališču Tepanje (smer Ljubljana) ob 15.30, na počivališču Lopata (smer Ljubljana) predvidoma ob 16.40. V Ljubljani predvidoma ob 17.00, na vstopni postaji Dolgi most.
Z zimovanja pa se vračajo v petek, 28. februarja, predvidoma ob 15.00 na kraju odhoda v Mariboru (glavna avtobusna postaja zunanji peron).

5. dan, petek, 28. 2. 2020

Zadnji dan zimovanja je minil zelo hitro, saj smo si morali pripraviti prtljago za domov, se posloviti od novih prijateljev, si izmenjati kontakte ter si zaželeti, da se kmalu zopet srečamo…
Ob koncu tedna, ki je bil prijetno naporen tako za otroke kot tudi vzgojitelje, lahko rečemo samo HVALA vsem za vse spomine, ki jih bomo za vedno nosili v srcu.

4. dan, četrtek, 27. 2. 2020

Četrtek je. Jutro.
Počasi se prebujamo in se zaspanih oči, a lačnih trebuščkov vijemo v koloni proti jedilnici, kjer nas čaka obilen zajtrk. Po zajtrku se odpravimo v sobe, da jih še malo uredimo in pospravimo. Nato pa, kreativci, gremo v veliko sobo, ki je naše delovno okolje že ves teden, pripravljat točko, ki jo bomo predstavili na zaključni prireditvi, ki bo ob 11.00 v jedilnici.
Tudi udeleženci zimskega tabora, se vneto pripravimo na kratko pesem, ki jo bomo kretali na prireditvi. Ura je 11.00. Zbrani v jedilnici poslušamo učitelje, ki napovedujejo točke. Ponosi na naše delo se oboji predstavimo. Zaslužen bučen aplavz. Sledi slavnostna podelitev nagrad, ki smo si jih prislužili – skupina FRIENDS dobi nagrado za najbolj pospravljeno sobo, skupina DEVIL GIRLS pa za najbolj izviren plakat, ki smo ga izdelovali prvi dan. Kmalu nastopi kosilo.
Siti in zadovoljnih obrazov se zimovanci odpravimo na drsanje v ledno dvorano, kjer izvajamo svoje kreacije na ledu. Siti, a malo manj veselih obrazov se kreativci odpravimo domov. Grenko slovo je to, se pa veselimo, da se bomo z nekaterimi še videli in ohranili naša prijateljstva.
Po večerji se preostali, ki smo še prebivalci doma Miloša Zidanška, odpravimo na ogled izbranega filma. Naše oči postajajo trudne in kmalu čas za spanje napoči, mene pa do zaključka tega pisanja le še pika loči.

3. dan, sreda, 26. 2. 2020

Prebudili smo se v zasneženo jutro. Obiskal nas je gospod Primož, ki je otroke na zimovanju seznanil z lepotami in geografskimi značilnosti Pohorja. Kreativni del tabora pa je še iskal pesniške navdihe in stihe. Svojo kreativnost pa so izražali tudi z gibom, risanjem in v jeziku.

Vojn kosila je kmalu zavzel naš dom. Kosilo in počitek sta se kmalu končala. Vsega lepega je enkrat konec. Toda pride še lepše. Začele so se popoldanske aktivnosti, ki so vključevale zimske radosti – sankanje, kepanje in »risanje angelčkov«. Nekateri so se učili gledališke umetnosti, se urili v jeziku, gibu in improvizaciji.

Ogenj, ki smo ga s Primoževo pomočjo zanetili, ni otoplil vremena. Smo se pa ob njem posladkali, saj smo si popekli penice. Zimske utrinke smo tako dolgo lovili, da smo si večerjo že prislužili.

Našo jedilnico smo po večerji spremenili v kino in si ogledali film Življenje je lepo. Polni vtisov smo se odpravili spat, vendar je prav, da še to misel podelimo: »Življenje je lepo. Na zimskem taboru pa je najlepše!«

2. dan, torek, 25. 2. 2020

MAŠKARE
Od hiše do hiše, od vrat do vrat,
prinašamo smeh vam in s smehom pomlad.
Zato pa nam dajte en dinarček dva,
tri krofe, tri bobe in košček mesa.
(Janez Bitenc)

Prišel je pustni dan, da bi pregnal zimo stran. Čeprav se je dopoldne zdelo, da to sploh ne bo problem, saj lepo vreme nas je na sprehod gnalo vse tja do gozdne jase, kjer smo klepetali, se z letečimi krožniki igrali in svoje plezalne spodobnosti preverjali.
Kreativci smo najprej rime razkrivali, se z zapletenimi stavki ukvarjali in se v poeziji preizkušali.
Po kosilu napočil je čas za počitek, niso pa vsi počivali, nekateri so nove sladkarije v naši »trgovinici« pridobivali.
Popoldne so se nekateri znakovnega jezika s Tadejo učili in svoje novo znanje v pesem spojili. Kreativno smo se drug drugemu z akrostihi poklonili, haiku na hitro ponovili in se s sonetnimi venci malce »namučili«.
Zvečer, ko noč se nad Pohorje spusti, se vsak otrok in učitelj v nekaj drugega spremeni. Postali smo gusarji, Indijanci, kavboji, angelčki in hudički ter druga magična bitja, da bi zimo odgnali, a bojimo se, da smo jo z našim rajanjem le prignali.

1. dan, ponedeljek, 24. 2. 2020

Z veliko dobre volje smo se iz vseh koncev Slovenije zbrali, da Dom Miloša Zidanška bi obiskali.
In ko avtobus nas je na pravi naslov pripeljal, nas je topel sprejem pričakal.
Minilo je kosilo in skupine so po sobah pripravile plakate, da bi se na kratko predstavile in se z izvirnimi idejami postavile.
Spuščanje po vrvi, sprehod, igranje z žogo vse to smo ob lepem vremenu lahko na prostem doživeli in se tako športno razživeli.
Kreativci smo se spoznavali, se skozi igre zabavali.
Inovativnost in izvirnost smo tudi na delavnici izdelovanja pustnih mask izkazali in bomo jutri svoje izdelke tudi pokazali.

Tudi dekoracijo za jedilnico smo si sami izdelali, da bi si pravi pust pričarali.
Aktivnosti so se kmalu zaključile, kajti naši trebuščki so lakoto začutili in bi se radi večerje naužili.
Besede o večerji so odveč, lakota odšla je preč.
Odrivanje novih prijateljstev, poglabljanje starih je večerna prireditev zagotovila in nas pred spancem razvedrila.
Razigranost naša je popustila in kmalu nas noč je v spanec ovila.

Na tej strani se vam bomo oglasili vsak dan s povzetkom dogajanja preteklega dne.


PROGRAMSKI PARTNERJI
PODPORNIKI - FINANCERJI
SPONZORJI - POKROVITELJI