DomovNoviceTabora za nadarjene – BIOLOGIJA in LOGIKA (jesenske počitnice)

Tabora za nadarjene – BIOLOGIJA in LOGIKA (jesenske počitnice)

Tudi v šolskem letu 2015/2016 nadaljujemo s tabori za nadarjene učence. V času jesenskih počitnic pripravljamo dva nova tabora s področja naravoslovja. Hudomušno bi jima lahko rekli BIOLOŠKA LOGIKA. V Poreču bodo mladi na biološkem taboru popisovali rastline, kartirali, raziskovali biotsko raznovrstnost in se logično poigravali z drevesnicami in grmovnicami. Na logiki pa bodo razvijali logično mišljenje, reševali logične uganke in različne naloge, pomagali pri logičnem biološkem razvrščanju. Seveda gre za dva ločena tabora, ki pa se bosta v svojih aktivnostih kdaj tudi srečala. V času jesenskih počitnic pripravljamo tematska tabora za nadarjene učence – BIOLOGIJA in LOGIKA (Tabor_obvestilo_naravoslovje).

ZA KOGA? 

ZA UČENCE od 5. do 9. RAZREDA, – ki izkazujejo izjemne potenciale, motivacijo in interes na izbranem razpisanem področju in – imajo identifikacijo o nadarjenosti.

KJE?        

DOM VIRC, Poreč (Materada 38, 52440 Poreč, Hrvaška)

KAJ in KDAJ?  

Biološka logika! Neznano, a je slišati zanimivo. Veš tisto, ko logično razporejaš biološke vrste ali pa … . Nekako v tem duhu se bo dogajalo v Poreču, kjer bomo razvijali logično mišljenje in odkrivali biološko raznolikost in naravno dediščina območja. Torej če te zanimata narava, biologija oz so ti bližje logične uganke in podobne naloge, sta tabora prava stvar zate. Dneve pa bomo še dodatno popestrili z različnimi aktivnostmi (aktivnosti na prostem, obisk mesta Poreč, zabavni večerni program…). Udeleženec se lahko udeleži le enega vsebinskega tabora, posamezne aktivnosti se bodo izvajale skupaj (saj veš biološka logika). Vodji tabora: Simon Dumančič (biologija) in Tamara Prešern (logika)

25. – 28. 10. 2015: BIOLOGIJA ali LOGIKA

CENA? 

112,00 EUR na udeleženca Cena zajema organizacijo in izvedbo programa, bivanje, prehrano, zavarovanje, prevoz, varstvo, organizacijo ter izvedbo ostalih aktivnosti. Plačilo se izvede na osnovi računa oz. položnice (UPN), ki ga po prejemu prijave in priloženih dokazil staršem oz. skrbnikom posreduje ZPM Maribor. Plačilo mora biti izvedeno 20. 10. 2015

PRIJAVA? 

IZPOLNJENA PRIJAVNICA (Prijavnica_tabor_jesen_VIRC) z motivacijskim pismom (izpolni šola ali udeleženec) in POTRDILO O IDENTIFIKACIJI NADARJENOSTI UDELEŽENCA. PRIJAVE, skupaj s kopijami dokazil o dohodkih staršev, SPREJEMAMO NA ZPM MARIBOR do petka, 16. 10. 2015 OZ. DO ZAPOLNITVE PROSTIH MEST.

Starši lahko uveljavljajo možnost subvencioniranja glede na prihodek na družinskega člana na osnovi regresne lestvice za letovanje otrok v letu 2015 (Kriteriji_subvencioniranje_jesen_2015). Za uveljavljanje subvencije je k prijavi potrebno priložiti VELJAVNO ODLOČBO O ODMERI OTROŠKEGA DODATKA ali ODLOČBO O ODMERI DOHODNINE ZA LETO 2015.

V prilogah najdete prijavnico in obvestilo o taboru z dodatnimi informaciji ter lestvico za subvencionirano plačilo tabora. Ker je število mest omejeno ne odlašajte s prijavo. Prijave sprejemamo do zapolnitve prostih mest.

DODATNE INFORMACIJE: Urša Žiger, 02 229 69 15, ursa@zpm-mb.si.

Izvedbo tabora omogoča generalni pokrovitelj projekta Omogočimo sanje! Ustanova Rdeča žoga v sodelovanju s Slovenian Business Club.


PROGRAMSKI PARTNERJI
PODPORNIKI - FINANCERJI
SPONZORJI - POKROVITELJI