DomovNoviceDejavnosti za mladostnike (Počitnice s prijatelji 2022)

Dejavnosti za mladostnike (Počitnice s prijatelji 2022)

PRILETI NA POHORJE!

Prileti na Pohorje! je počitniški program na Domu Miloša Zidanška na Pohorju. Namenjen je mladim od 12. do 15. leta starosti, ki bi želeli del počitnic aktivno preživeti v družbi vrstnikov. Vključuje naravoslovne in športne vsebine, kot so delavnice v naravi, raziskovanje gozdnih prebivalcev, plezanje, orientacijski tek, piknik ob tabornem ognju, pohodništvo … Izvajamo ga v sklopu mentorskega programa Ti to zmoreš.

Program poteka od 22. do 24. 8., od 7.45 do 16.15. Zbirno mesto in mesto povratka je Spodnja postaja Vzpenjače.

PRIJAVE:
• Prijave so možne le za vse tri dni (od ponedeljka do srede). Izpolnjeno PRIJAVNICO pošljite ali oddajte na naslov ZPM Maribor, Razlagova ul. 16 ali pošljite skenirano po e-pošti monja@zpm-mb.si. Lahko se prijavite tudi po telefonu na 051 363 351.

K prijavnici je potrebno priložiti IZJAVO STARŠEV/SKRBNIKOV o seznanitvi s potekom počitniških dejavnosti oz. podpisano izjavo oddati najkasneje na dan vključitve (prijavnica in izjavi sta na voljo tudi v informacijski pisarni INFO-DUM). 

CENA:
• Cena tridnevnega programa za mlade je  80,00 € 35,00 € in vključuje program, vožnjo z gondolo, malico in kosilo.
• Finančne obveznosti morajo biti poravnane pred pričetkom programa.

 

DELAVNICE ZA MLADE

Delavnice so namenjene mladim od 15. leta. So brezplačne in potekajo v navedenih terminih, od 9.30 do 12.30. Prijave zbiramo na tel. št. 02 229 94 50, 040 433 411 ali info.dum@zpm-mb.si.

4. 7.–8. 7.
ENIMATION
Na delavnici animiranega filma bomo z različnimi tehnikami animacije spoznali celotni proces nastajanja animiranega filma, od ideje do projekcije. (Enimation, Društvo za razvoj filmske kulture in Zavod Mars Maribor)

11. 7.–15. 7.
DJ DELAVNICA
Brez kakršnega koli predznanja nam bodo praktični prikazi mešanja glasbe in intenzivne vaje dali potrebno znanje za začetek kariere DJ-ja, ki ga bomo lahko kadar koli pri mojstrih didžejanja tudi nadgradili. (Akademija AlphaWave)

18. 7.–22. 7.
CIRKUŠKI LABORATORIJ
Cirkus je pisan in živ, poln letečih predmetov in ljudi. Naučili se bomo žongliranja z različnimi predmeti – žogicami, keglji, palicami, kitajskimi krožniki … in drugih cirkuških veščin, najbolj »gajstni« se bomo lotili tudi akrobacij in gradnje človeške piramide. (Živa Žava)

25. 7.–29. 7.
AFRORITMIJA
Djembe so zahodnoafriški bobni, na katere igramo z dlanmi, koža na kožo. Ko spoznaš osnovne udarce in ritmične fraze, se lahko zgodi, da te bobnanje zasvoji, saj te ta univerzalna izraznost popelje iz uma v srce. (Društvo Afroritmi)

1. 8.–5. 8.
FILMSKI STUDIO
Na intenzivnem filmskem tečaju se bomo v teoriji in praksi seznanili s procesom nastajanja igranega filma in vsemi fazami filmske produkcije. Vse pa se bo začelo z dobro idejo in jasnim sporočilom. Kamera teče! Akcija! (Film Smoothie)

8. 8.–12. 8.
PLASTIKA FANTASTIKA
S konceptualnim razmišljanjem o plastiki in njeni ponovni uporabi bomo sledili trendom sodobne likovne umetnosti in ustvarjali v tehnikah, kot so plastična grafika, svetlobna plastika ter plakat in oznake o onesnaževanju s plastiko in reciklaži. (Tamara Šterlek)

16. 8.–19. 8.
TEČAJ ŠIVANJA
Naučili se bomo osnov šivanja s šivalnim strojem. S spremembo kroja, našitki in modnimi dodatki bomo iz starih oblačil, ki nam niso več všeč, sešili nova, modna in unikatna oblačila. In spet jih bomo radi nosili! (NinaRozina)

22. 8.–26. 8.
IMPRO IMPRO
Brez dramskega teksta ali režije, brez scene ali odra, potrebni bomo le impro igralci in impro gledalci, ki bomo skupaj ustvarili najbolj smešno in enkratno gledališko premiero v mestu, brez ponovitve. (Banda Ferdamana)

 

Delavnice organiziramo v sklopu programa Mladi – arhitekti svoje in skupne prihodnosti, ki ga sofinancira Urad za kulturo in mladino Mestne občine Maribor.


PROGRAMSKI PARTNERJI
PODPORNIKI - FINANCERJI
SPONZORJI - POKROVITELJI