DomovBlogSporočila 1. izmene VIRC Poreč 2019

Sporočila 1. izmene VIRC Poreč 2019

Fotografije so objavljene v Galeriji. Otroci v 1. izmeni VIRC Poreč imajo svoje mobilne telefone med 13.30 in 14. uro.

Izmena se vrača domov danes v PETEK, 5. julija. Prihod v Maribor predviden med 18.30 in 19.30 na glavno avtobusno postajo.

NUJNO OBVESTILO!

V Poreču je v sobah ostalo veliko pozabljenih stvari (brisače, oblačila, kopale, čevlji, …). Te stvari bodo ob povratku na avtobusu številka 1. Starše pozivamo naj si z otroki pridejo in ogledajo te stvari, morda so med njimi vaše.

9. dan, sreda, 3. 7. 2019 – ŠE MALO IN PRIDEMO DOMOV

Počasi je že čutiti napetost, naša izmena se bliža koncu. Danes so se še zadnje skupine odpravile v mesto, da lahko domov prinesejo kak spominek in zapravijo še zadnje kune. Nekateri so se odločili tudi za nočno kopanje. Ko sonce ne pripeka več in ko ni gneče, je na plaži res super. Zvečer smo za vse skupine pripravili igro “Iskanje skritega zaklada” in malo spodbudili tekmovalnost, pri čemer smo se vsi zelo, zelo zabavali. Sledil je disko, najprej za mlajše, potem pa še za starejše.

8. dan, torek, 2. 7. 2019

Starši pripravite se, ker nas boste komaj prepoznali ko pridemo domov. Vsi imamo lepo poletno barvo. Sonce še vedno pripeka in nič ni videti, da se bo kaj ohladilo. Čas ko ne moremo biti na plaži, si krajšamo na popoldanskih delavnicah. Streljamo z zračnimi puškami, loki, nerfi, ustvarjamo raznorazne izdelke, igramo karte, družabne igre, bobnamo, lakiramo nohte in še marsikaj.  Otroci si lahko v naši knjižnici izposodijo knjige. Prav nikomur ni dolgčas. Danes se je z nami na plaži in v času kosila še vedno družil “poskočni” Dejan Krajnc. Zvečer smo pripravili večer “Virc talenti”, kjer so nas zabavali naši pevski, plesni in gimnastični talenti.

7. dan, ponedeljek, 1. 7. 2019

Na plaži nam danes ni bi bilo dolgčas. Organizirano smo imeli fotografiranje, skupine pa so med čakanjem med seboj tekmovale v igrah, kjer je spretnost bila ključnega pomena. V času popoldanskih delavnic smo se že začeli pripravljati na prireditev “Talenti”, kjer bo vsakdo ki želi, lahko pokazal svoje sposobnosti. Cel dan pa je v zraku bila napetost, pričakovali smo namreč pevskega gosta, ki je ostal skrit, dokler ni stopil na oder. Obiskal nas je “poskočni muzikant” Dejan Krajnc, ki nas je zabaval s svojim nastopom, nam delil avtograme in se z nami tudi fotografiral. Obljubil je, da nas naslednji dan obišče še na plaži. Po takšnem dnevu smo vsi skupaj hitro zaspali.

6. dan, nedelja, 30. 6. 2019

Še vedno smo se zabavali s Safari napihljivimi igrali iz Maribora in tisti, ki še nismo prišli na vrsto, smo za popotnico na plažo dobili sladkorno peno. Avtomat za kokice pa ostane pri nas do konca izmene. Jupiiiii … Zvečer smo si pripravili pravi gledališki večer. Nastopali so vsi, tako otroci kot tudi vzgojitelji. Po predstavi smo pripravili turnir med dvema ognjema. Na koncu so zmagovalci odigrali tekmo proti vzgojiteljem in seveda izgubili. Potrebno bo trenirati še naprej.

5. dan, sobota, 29. 6. 2019

Ponovno smo se prebudili v vroč dan. Ker nas je vročina zadnje dni že malo zdelala, smo danes dan preživeli bolj umirjeno. Plaža, delavnice, popoldanski počitek, kakor se je kdo počutil. Zabavali smo se na napihljivih igralih, ki jih še vedno imamo v gosteh. Zvečer smo se lahko odločili, kaj bi počeli. Nekateri so se odpravili na izlet v mesto in na pizzo, nekateri na nočno kopanje, najbolj utrujeni pa so ostali v VIRC-u in se sladkali s kokicami ter sladkorno peno. Vseeno se zgodi, da po tolikih dneh stran od doma, otroci začnejo pogrešati svoje starše. Ampak brez skrbi. Za takšne odlično poskrbi naš zdravnik, ki ima prav poseben napitek proti domotožju.

4. dan, petek, 28. 6. 2019

Športniki so ponovno dan začeli zelo zgodaj, saj je treba izkoristiti še zadnji dan, ko pri nas gostujejo NK Miklavž. Po zajtrku je sledilo prvo presenečenje- naši donatorji so nam omogočili, da lahko vse skupine peljemo na vodna igrala imenovana ICEBERG. Vsi smo potrpežljivo čakali, kdaj bomo prišli na vrsto. Tudi najmanjši so se s plavalnimi jopiči lahko brezskrbno zabavali v vodi. Ko smo se zvečer vrnili v VIRC, je sledilo še drugo presenečenje. Safari napihljiva igrala iz Maribora so nam pripeljali napihljiva igrala in za vse pripravili kokice ter sladkorno peno. Z nami bodo ostali cel vikend. Obiskali smo še disko, se zabavali ob poslikavah z neonskimi barvami, ter s svetlečimi zapestnicami osvetlili VIRC.

Ob vsem zapisanem bi se iskreno radi zahvalili vsem našim donatorjem, ki nam omogočijo izvedbo celotnega programa in presenečenj za otroke.

3. dan, četrtek, 27. 6. 2019

Za najbolj navdušene nogometaše se je dan začel že ob 7:00, ko so trenerji NK Miklavž pripravili prvi trening. Vedeli smo, da nas čaka zelo vroč dan, tako da je bilo potrebno izkoristiti ure, ko se lahko izvajajo športne aktivnosti – torej jutro in potem šele večer. V kuhinji so nas danes presenetili s pravimi poslasticami, za kosilo čufti in za večerjo težko pričakovani “šmorn”. Danes res nihče ni bil lačen … Dnevne aktivnosti so potekale po planih, popoldanske delavnice nam krajšajo ure, ko zaradi sonca ne moremo biti na plaži. V naslednjih dneh pripravljamo marsikaj, med drugim tudi pravo gledališko predstavo. Na plaži smo v spremstvu plavalnega učitelja skakali s pomola in veskali na supih. Zvečer nas je presenetil skrivnostni gost, ki je do konca ostal skrit. Obiskal nas je pisatelj Primož Suhodolčan, ki nas je kratkočasil s svojimi anekdotami in nam na koncu tudi delil podpise. Vsi smo se mu nasmejali. Večer smo zaključili z nogometnim in odbojkarskim turnirjem in tudi malo podaljšali disko, da otroci lažje zaspijo. Že komaj čakamo jutrišnji dan …

2. dan, sreda, 26. 6. 2019

Počasi se privajamo na ritem v VIRC-u. V tej vročini se najprej ohladimo v (nič kaj) hladnem morju. Popoldanske delavnice nam popestrijo prvi gostje- trenerji NK Miklavž, ki bodo z nami ostali tri dni. Zvečer so se nam predstavile vse skupine in vzgojitelji, sledila je diskoteka za mlajše in starejše, zdaj pa se počasi vsi odpravljamo spat. Jutri je nov dan in čakajo nas nove dogodivščine …

1. dan, torek, 25. 6. 2019

Otroci so varno prispeli v VIRC, najprej opravili preizkus plavanja in uživali na plaži. Ker je pot bila dolga in dan dokaj naporen, smo zvečer vsi skupaj hitro zaspali.

Obveščamo vas, da so otroci in spremljevalci 1. izmene srečno prispeli v VIRC Poreč.

V kolikor na letovanju ne bo vse vredu, vas bodo obvestili vzgojitelji, pedagoško vodstvo ali zdravstveno osebje iz Poreča. Če pa ne bo sporočil, pomeni, da ni večjih težav in otroci uživajo.

Vi pa se imejte prav tako lepo teh deset dni, 5. julija proti večeru pa se spet srečamo na avtobusni postaji.

Na tej strani se vam bomo oglasili vsak dan s povzetkom dogajanja preteklega dne. Trenutno je 34 stopinj in odlično počutje 🙂 

 



PROGRAMSKI PARTNERJI
PODPORNIKI - FINANCERJI
SPONZORJI - POKROVITELJI