DomovNoviceVseslovenska akcija TOM potuje, otroke obiskuje

Vseslovenska akcija TOM potuje, otroke obiskuje

TOM telefon® je edini splošni telefon za otroke in mladostnike v Sloveniji. Po telefonu, e-pošti in spletni klepetalnici so svetovalke in svetovalci TOM-a pripravljeni prisluhniti in se pogovarjati z otroki in mladostniki o njihovih težavah s katerimi se srečujejo, od najmanjših do največjih.

Opazili smo, da je bila izkušnja šolanja od doma in socialna distanca v času epidemije za mnoge otroke in mladostnike zahtevna in da se mnogi še vedno soočajo z njenimi posledicami. Težje spregovorijo o svojih težavah ali vprašanjih, ki si jih postavljajo in tako z njimi ostanejo sami.

Želimo, da se to spremeni in da informacija o TOM telefonu® pride do čim več otrok in mladostnikov. Na mednarodni dan otroških telefonov, ki ga praznujemo 17. maja, je po Sloveniji začeli potovati TOM NAHRBTNIK, ki obiskuje osnovne šole. Vsaka ga gosti 7 dni, v teh dneh pa se otroci in mladostniki seznanijo z vsemi potmi, ki so jim na razpolago, da lahko anonimno in brezplačno kontaktirajo TOM vsakič, ko imajo vprašanje ali potrebujejo pogovor.

Nahrbtnik bo svoje potovanje končal 20. novembra, ko TOM praznuje svoj rojstni dan. Takrat bo komisija pregledala tudi vsebino spominske knjige, ki bo potovala z nahrbtnikom in v katero bodo učenci zapisovali svoje misli in odgovore na vprašanja: Kdo ali kaj vas napolni z energijo? Kdo ali kaj vam pomaga, ko je težko? Kaj vam pomeni TOM telefon? V vsaki regiji bo nagrajen razred, ki se bo pri razmišljanju in zapisovanju misli najbolj potrudil.

TOM nahrbtnik je že pripotoval v Maribor in začel svojo pot po mariborskih osnovnih šolah. V torek, 24. maja 2022, ob 13. uri, bo TOM nahrbtnik iz rok predsednice ZPM Maribor, Nine Babič, predan Urški Aram, svetovalni delavki na OŠ Slave Klavore Maribor.

Ob tej priložnosti novinarje in ostalo zainteresirano javnost prijazno vabimo na OŠ Slave Klavore, na NOVINARSKO KONFERENCO, na kateri bomo spregovorili o stiskah in težavah otrok in mladostnikov ter podrobneje predstavili projekt TOM TELEFON® POTUJE, OTROKE OBISKUJE.

DODATNE INFORMACIJE: Kornelija Kaurin, 02 229 69 13, 041 532 119, kornelija@zpm-mb.si.


PROGRAMSKI PARTNERJI
PODPORNIKI - FINANCERJI
SPONZORJI - POKROVITELJI