DomovNoviceSlovo dedka Mraza

Slovo dedka Mraza

Dedek Mraz nam je zaupal, da že malce pogreša babico Zimo in komaj čaka, da ji bo ob ognju in srkanju dišečega zeliščnega čaja pripovedoval o prisrčnih srečanjih z otroki. S svojim pravljičnim spremstvom je prepotoval domala vse kotičke mesta, obiskal vrtce, šole in obdaril otroke iz socialno šibkejših družin. Več kot sto kilometrov poti je za njim, a preden se stari dobri mož vrne nazaj na Pohorje, bo na svoji zadnji poti po mestu z lahkoto zmogel še nekaj kilometrov in celo prekolesaril dobrodelni kilometer na statičnem kolesu v okviru dobrodelne akcije POŽENI! TI TO ZMOREŠ v podporo programu ZPM Maribor za mlade.

V sredo, 28. decembra, se bo DEDEK MRAZ odpravil še na zadnjo vožnjo s kočijo po praznično okrašenih ulicah Čarobnega Maribora. V mestno središče bo vstopil ob 17.20 na Glavnem trgu, se popeljal po Gosposki in Jurčičevi ulici ter se ustavil na Grajskem trgu, od koder ga bodo otroci, ki bodo pred njegovim prihodom peli in čarali v Vilinskem mestu, pospremili do Trga Leona Štuklja. Na velikem odru nas bo še enkrat nagovoril in zapel svojo najljubšo pesem, po obisku šotora, kjer nabiramo dobrodelne kilometre, pa se bo po Slovenski in Gosposki ulici popeljal na Glavni trg, od koder se bo vrnil nazaj na Pohorje.

17.00 – Vetrinjski dvor (Vilinsko mesto): Čarovnik Grega 
17.45 – Trg Leona Štuklja: otroški pevski zbor OŠ Martina Konšaka 

Trasa sprevoda: iz smeri dvorane Tabor po Popovičevi ulici – levo na Gorkega ulico – desno na Ul. Pariške komune – levo na Titovo cesto – 1. postanek 17.00 Europark – levo po Pobreški cesti – desno čez Glavni most – Glavni trg – po Gosposki  ulici – desno na Jurčičevo – levo na Vetrinjsko ulico – 2. postanek 17.30 Vetrinjski dvor-Grajski trg – desno na Trg svobode – desno po Ulici škofa M. Držečnika – 3. postanek 17.45 Trg Leona Štuklja – nazaj po Ulici  škofa M. Držečnika – Trg svobode – Grajski trg – naprej po Slovenski ulici – levo po Gosposki ulici – 4. postanek 18.30 Glavni trg – čez Glavni most proti Pohorju

V Domu ustvarjalnosti mladih pa zadnji teden leta, od 27. do 30. decembra, ne bo le prazničen, temveč tudi počitniški. Rdeča nit NOVOLETNIH POČITNIC bodo, v pričakovanju novega leta, glasba in ples, obiskali pa bomo tudi čarobno Vilinsko mesto in drsali v Ledni dvorani.


PROGRAMSKI PARTNERJI
PODPORNIKI - FINANCERJI
SPONZORJI - POKROVITELJI