DomovNovicePUSTOVANJE 2021

PUSTOVANJE 2021

Pustovanje ZPM Maribor bo letos, kakopak, precej drugačno, a pustni ustvarjalnosti in norčavosti se kljub omejitvam ne bomo povsem odpovedali.

Mestne ulice bomo našemili in na pustni torek, 16. februarja 2021, na Glavnem trgu postavili dve foto točki FOTO ŠEMA, kjer bodo našemljenci v dveh terminih, med 10.00 in 11.30 ter 16.00 in 17.30, pozirali fotografu in se pokazali pustni žiriji. Potegovali se bodo za pustne nagrade v kategorijah posamezna odrasla in otroška maska, družinska maska in dvojice iz istega gospodinjstva. Fotografije najboljših mask bomo nato objavili na Facebook strani, nagrajence pa obvestili za prevzem nagrade.
Prva nagrada za posamezno otroško masko je 11-dnevno letovanje med poletnimi počitnicami, prva nagrada za družinsko je 3-dnevni prvomajski paket v Poreču, ostale nagrade pa so prispevali donatorji.

Na pustni torek bodo znani tudi zmagovalci Natečaja za najbolj zabavno zaščitno masko HECNA FACA – avtorji najbolj zabavnih zaščitnih mask v štirih starostnih kategorijah prejmejo denarne in praktične nagrade, sodelujoči v kategoriji od 13 do 18 let pa se bodo udeležili zanimive in zabavne naravoslovne delavnice podjetja Mikro+Polo.

V izložbah na našemljenih ulicah (Gosposka ulica, Slovenska ulica od križišča z Gosposko ulico do Grajskega trga, Grajski trg, Vetrinjska ulica od Grajskega trga do križišča z Jurčičevo ulico, Jurčičeva ulica) si bodo sprehajalci lahko ogledali tudi razstavo PUSTNI SPREVOD V PRETEKLOST, na kateri bodo na ogled foto utrinki s pustovanj ZPM Maribor v preteklih 10-ih letih. Razstava bo na ogled od petka, 12. 2. do torka, 16. 2. 2021.

Zaradi omejitev za preprečevanje širjenja korona virusa, pustne šeme prosimo, da vzdržujejo razdaljo na foto točkah in upoštevajo vsa ostala navodila organizatorja. 

DODATNE INFORMACIJE: Maja Marinček Kanop, maja@zpm-mb.si, 051 363 351.


PROGRAMSKI PARTNERJI
PODPORNIKI - FINANCERJI
SPONZORJI - POKROVITELJI