DomovNovicePasavček 2016

Pasavček 2016

Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu MO Maribor sodeluje v nacionalnem projektu RED JE VEDNO PAS PRIPET, katerega namen je spodbujanje pravilne uporabe otroških varnostnih sedežev ter varnostnih pasov med vožnjo v avtomobilu. Otroci v Sloveniji poznajo akcijo pod imenom priljubljene maskote PASAVČEK.

Po osnovnih šolah in vrtcih je že od jeseni 2015 potekalo projektno delo, v katerega so bili vključeni otroci stari od 4 do 12 let ter njihovi starši, akcija pa se bo zaključila v sredo, 16. marca 2016, ob 10. uri, na Trgu Leona Štuklja, s prireditvijo “Red je vedno pas pripet!” Na prireditvi bodo otroci poučeni o pomembnosti uporabe ter pravilnem načinu pripenjanja z varnostnim pasom, za zabavo in prijetno vzdušje pa bo poskrbel Čarovnik Grega.

Sodelujoči: Javna agencija RS za varnost prometa – Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu, Policijska uprava Maribor, Zdravstveni dom Maribor – Reševalna postaja, Medobčinsko redarstvo, Zveza prijateljev mladine Maribor in predstavniki civilne družbe.

V primeru dežja bo prireditev v sredo, 23. marca 2016.


PROGRAMSKI PARTNERJI
PODPORNIKI - FINANCERJI
SPONZORJI - POKROVITELJI