DomovNoviceNACIONALNI MESEC SKUPNEGA BRANJA 2022

NACIONALNI MESEC SKUPNEGA BRANJA 2022

NACIONALNI MESEC SKUPNEGA BRANJA 2022
(8. september – 9. oktober 2022)

Pobudniki NMSB – Bralno društvo Slovenije, Društvo Bralna značka Slovenije – ZPMS, Društvo slovenskih pisateljev, Mariborska knjižnica, Mestna knjižnica Kranj, Mestna knjižnica Ljubljana, Slovenska sekcija IBBY, Združenje slovenskih splošnih knjižnic in Zveza bibliotekarskih društev Slovenije – tudi letos pripravljajo številne in raznolike dogodke in dejavnosti, s katerimi prispevajo k boljšemu prepoznavanju pomena bralne pismenosti in bralne kulture na nacionalni ravni.

Letošnja rdeča nit je povezava med branjem in gibanjem. Organizatorji so za izhodišče Nacionalnega meseca skupnega branja 2022 vzeli misel irskega pisatelja in politika Richarda Steela (1672–1729), ki poudarja povezanost med umom in telesom, med gibanjem, športom in duševnim razvojem: »Branje je za duha to, kar je telovadba za telo.«

Letos se dogodkom pridružujemo tudi na ZPM Maribor. Pripravili bomo dva. Pravljično urico, ki bo v petek, 16. 9. 2022, ob 17.00 v Domu ustvarjalnosti mladih in Bralni maraton, ki bo 3. 10. 2022 na Trgu svobode.

Več o dogodkih NMSB pa tukaj.


PROGRAMSKI PARTNERJI
PODPORNIKI - FINANCERJI
SPONZORJI - POKROVITELJI