DomovNoviceLikovni natečaj

Likovni natečaj

Leta 2023 bo Zveza prijateljev mladine Maribor praznovala 70-letnico svojega obstoja. V počastitev obletnici se je Odbor Prežihove bralne značke pri ZPM Maribor odločil razpisati LIKOVNI NATEČAJ za izbiro likovne podlage ali celostne likovne in vsebinske rešitve PRIZNANJA ZA PREŽIHOVO BRALNO ZNAČKO.

KDO LAHKO SODELUJE? Na natečaju lahko sodelujejo učenke in učenci osnovnih šol, ki sodelujejo v programu Prežihova bralna značka in Palček bralček.

KAKO SODELOVATI? Vsak posameznik lahko sodeluje z več prispevki. Avtorji naj z njim najljubšo tehniko ponazorijo, kaj zanje predstavlja branje, Bralna značka.

POGOJI:
– Format priznanja naj bo A4.
– Postavitev izdelka naj bo podolgovata.
– Likovna rešitev je lahko v katerikoli tehniki in tudi barvna rešitev je lahko poljubna.
– Predvideni tekst, ki bo na priznanju za vsebinsko rešitev, lahko pridobite na ZPM Maribor ali pri mentorici bralne značke na vaši šoli (ogledate si lahko priznanja iz prejšnjih let).

NAČIN IN ROK ZA ODDAJO PRISPEVKOV: Svoje prispevke nam pošljite najkasneje do vključno 16. 1. 2023 na naslov: ZPM Maribor, Razlagova 16, 2000 Maribor, s pripisom »Likovni natečaj«.

Z udeležbo na javnem natečaju avtorji prispevkov soglašate z javno objavo svojega imena, priimka in imena šole ter samega izdelka.

Izdelki bodo objavljeni na Facebook profilu – Prežihova bralna značka in Palček bralček.

NAGRADE IN RAZSTAVA: Avtorji in mentorji izbranih predlogov bodo nagrajeni z izletom v neznano. Vsi sodelujoči pa bodo prejeli posebno priznanje na srečanju, ki ga bomo organizirali ob otvoritvi razstave v Domu ustvarjalnosti mladih v Mariboru.

Rezultati likovnega natečaja bodo znani najkasneje do 10. 2. 2023 in bodo objavljeni na Facebook profilu Prežihova bralna značka in Palček bralček.

Več informacij in celotno besedilo razpisa najdete tukaj.

Za dodatne informacije v zvezi z natečajem vam je na voljo ga. Urša Žiger na ursa@zpm-mb.si.


PROGRAMSKI PARTNERJI
PODPORNIKI - FINANCERJI
SPONZORJI - POKROVITELJI