DomovNoviceDan zlatih knjig

Dan zlatih knjig

17. september je dan zlatih knjig, dan rojstva in smrti pisatelja Franceta Bevka in uradni začetek branja za bralno značko. Bralna značka® ponosno začenja že 58. sezono branja, ki združuje pod skupnim imenom različne generacije bralcev: od malčkov v vrtcih do starostnikov.

Letošnjo bralno sezono začenjajo z darilno knjigo za prvošolce; vsi bodo kot bralno spodbudo prejeli slikanico pisatelja Petra Svetine in ilustratorke Ane Razpotnik Donati Kako je gospod Feliks tekmoval s kolesom. Doslej je Društvo s pomočjo sponzorjev in donatorjev, podarilo osnovnošolcem v Sloveniji, zamejcem in zdomcem že pol milijona knjig.

Nadaljuje pa se tudi posebna akcija Društva Bralna značka Slovenije – ZPMS in podjetja Hofer. Namreč, v vseh Hoferjevih trgovinah boste tudi v letošnjem letu našli zelo ugodno ponudbo kakovostnih otroških in mladinskih knjig z oznako Bralna značka priporoča. Izbore pripravljajo strokovni sodelavci Društva Bralna značka Slovenije – ZPMS. Knjige so opremljene z logotipom Društva Bralna značka Slovenije – ZPMS in z oznako starosti.

Prva od treh akcij v tem šolskem letu se je začela 14. septembra 2017 in bo trajala do 12. oktobra 2017. Prilagamo seznam knjig.

Vesel dan zlatih knjig!


PROGRAMSKI PARTNERJI
PODPORNIKI - FINANCERJI
SPONZORJI - POKROVITELJI