DomovNoviceBRALNI KLUB ZA NAJSTNIKE – četrto srečanje

BRALNI KLUB ZA NAJSTNIKE – četrto srečanje

Dragi mladi bralci,

z velikim veseljem vabimo na srečanje BRALNEGA KLUBA za najstnike! V prostorih DUM-a (Razlagova 16, Maribor – sedež ZPM Maribor) bomo znova gostili bralce, ki ne samo uživate v branju, ampak bi se radi tudi aktivno pogovarjali o knjigah, ki jih preberete. Bralni klub je namenjen učenkam in učencem od 6 do 9. razreda. Vabimo vas:

Datum: 18. 4. 2024, ob 17.00
Kraj: ZPM Maribor, Razlagova 16
Moderatorica: Mateja Vdovič
Knjiga:  #3šehbombe (Clémentine Beauvais)

Gre za zgodbo o treh špehbombah, treh dekletih, ki jih v šoli zasmehujejo zaradi njihovega videza. Spoznajo se, spoprijateljijo ter odločijo, da se bodo med počitnicami odpravile na razburljivo kolesarsko potovanje od Bourg-en-Bressa do Pariza. Izkaže se, da je pot pomembnejša od cilja. Potovanje jim prinese nenadejano slavo, predvsem pa dragocena spoznanja o sebi, družbi in svetu. Delo se dotakne predvsem presojanja mladostnic po njihovem videzu ter dojemanja športa kot sredstva za preseganje lastnih omejitev in ne sredstva za hujšanje. Pomembno je, da izstopimo iz svojih okvirjev in se predamo lepotam življenja. Življenje je lepo.

Kaj lahko pričakujete na Bralnem klubu:
– Živahne razprave o knjigi in njenih likih.
– Razmišljanje o vprašanjih, ki jih postavlja zgodba.
– Priložnost, da spoznate nove prijatelje, ki jih zanima branje.

Kako se pridružite:
Prosimo, da nas obvestite o vaši udeležbi na ursa@zpm-mb.si. S seboj prinesite svoj izvod knjige (ni nujno) ter obilo dobre volje.


PROGRAMSKI PARTNERJI
PODPORNIKI - FINANCERJI
SPONZORJI - POKROVITELJI