DomovNovice18. Bralni maraton

18. Bralni maraton

Zaradi slabe vremenske napovedi, bomo današnji Bralni maraton izvedli v Domu ustvarjalnosti mladih (Razlagova 16, velika dvorana). 

Ob začetku letošnjega branja za Prežihovo bralno značko in v okviru Tedna otroka® vabimo na 18. BRALNI MARATONki bo v ponedeljek, 5. oktobra 2020, ob 10. uri, na Glavnem trgu.

Bralni maraton bo osemnajstič zapored obeležil začetek branja za Prežihovo bralno značko v Mariboru, na kateri je v lanskem šolskem letu sodelovalo več kot 16.000 otrok iz mariborskih in okoliških vrtcev in osnovnih šol.

Mlade ustvarjalce smo povabili, da skozi lastno poezijo ali poezijo drugih avtorjev izrazijo svoje misli, želje in pričakovanja, tokrat na temo “Odraščanje – odgovor je pogovor”.

Posebna gostja letošnje prireditve bo Doroteja Drevenšek, dijakinja II. gimnazije Maribor. Doroteja je mlada ustvarjalka, ki je na Bralnih maratonih sodelovala od leta 2014, v letošnjem letu pa je izšla njena prva pesniška zbirka.

V primeru slabega vremena se bomo ob rimah družili v Domu ustvarjalnosti mladih (Razlagova 16, Maribor). Morebitno spremembo lokacije bomo objavili na spletni strani ZPM Maribor.

DODATNE INFORMACIJE: Urša Žiger, 02 229 69 15, ursa@zpm-mb.si.

Teden otroka 2020 – program


PROGRAMSKI PARTNERJI
PODPORNIKI - FINANCERJI
SPONZORJI - POKROVITELJI