DomovNovice17. september – dan zlatih knjig

17. september – dan zlatih knjig

17. september – dan zlatih knjig, dan rojstva in smrti pisatelja Franceta Bevka in uradni začetek branja za bralno značko. Kot že zadnjih sedem let je Društvo Bralna značka Slovenije – ZPMS poskrbelo za obdaritev prvošolcev. Letos bodo podarili slikanico Ponikalnice pisatelja Moroslava Košute z ilustracijami Suzi Bricelj, s katero se bomo ob družinskem branju poklonili tudi pisateljevi 85-letnici. Slikanico bodo prejeli prav vsi prvošolci v Sloveniji ter slovenski otroci zunaj slovenskih meja. Nekaj izvodov bo ostalo v šolskih knjižnicah in pričakalo bralce naslednjih generacij.

Branje za bralno značko je vsesplošno slovensko kulturno gibanje in prostovoljna dejavnost, ki vas učence spodbuja k branju in dviga vašo bralno kulturo. Osnovni cilj branja za bralno značko je vzgojiti bralca, ki bo rad bral vse življenje.

V Mariboru in njegovi okolici učenci organizirano berejo že 54. let in tako bo, verjamemo, tudi v tem šolskem letu. Pričetek branja smo običajno obeležili z Bralnim maratonom prav 17. septembra. Tudi letos bomo pripravili Bralni maraton, že devetnajsti, a nekoliko kasneje in malo drugače. V času Tedna otroka, 4. oktobra, bomo pripravili dogodek, kjer slavimo ustvarjalnost naših mladih bralcev. Podrobnejša navodila bomo posredovali koordinatorjem Bralne značke na šolah.

Vesel dan zlatih knjig!


PROGRAMSKI PARTNERJI
PODPORNIKI - FINANCERJI
SPONZORJI - POKROVITELJI