DomovNovice17. Bralni maraton

17. Bralni maraton

Ob začetku letošnjega branja za Prežihovo bralno značko vabimo na

BRALNI MARATON,

ki bo v torek, 17. septembra 2019, ob 10. uri, na Rotovškem trgu.

Bralni maraton bo sedemnajstič zapored obeležil začetek branja za Prežihovo bralno značko v Mariboru, na kateri je v lanskem šolskem letu sodelovalo več kot 17.000 otrok iz mariborskih in okoliških vrtcev in osnovnih šol.

Mlade ustvarjalce smo povabili, da skozi lastno poezijo ali poezijo drugih avtorjev izrazijo svoje misli, želje in pričakovanja, tokrat na temo “Pojdimo v svet branja in poezije”.

Posebna gosta letošnje prireditve bosta Maša Pohar, dijakinja Prve gimnazije in Uroš Strniša, dijak Srednje šole za oblikovanje. Maša in Uroš sta mlada ustvarjala, ki sta lani, ko sta bila še osnovnošolca, izdala vsak svojo knjigo. Maša je v okviru natečaja Mladi za napredek Maribora pripravila inovacijski predlog, kjer je kot končni produkt nastala tudi knjiga z naslovom Gremo na Lisičko. Uroš pa je izdala pesniško zbirko Abecednik.

Na Bralnem maratonu se lahko predstavijo ,,maratonci” iz osnovnih in srednjih šol, predlagamo da največ trije iz vsake šole. Nastop posamezne šole naj ne bo daljši od treh minut.
Prijave nam pošljite najkasneje do petka, 13. septembra, na elektronski naslov: ursa@zpm-mb.si.

V primeru slabega vremena je predvidena nadomestna lokacija v Vetrinjskem dvoru. Morebitno spremembo lokacije bomo objavili na spletni strani ZPM Maribor.

DODATNE INFORMACIJE: Urša Žiger, 02 229 69 15, ursa@zpm-mb.si.


PROGRAMSKI PARTNERJI
PODPORNIKI - FINANCERJI
SPONZORJI - POKROVITELJI