DomovBlogSporočila 6. izmene VIRC Poreč – povratek danes 24. 8. okrog 16.00 v MB

Sporočila 6. izmene VIRC Poreč – povratek danes 24. 8. okrog 16.00 v MB

Fotografije so objavljene v Galeriji. Otroci v 6. izmeni VIRC Poreč imajo svoje mobilne telefone med 19.30 in 20.00.

Izmena se vrača domov DANES v SOBOTO 24. avgusta. Prihod v Maribor predviden okrog 16.00 na glavno avtobusno postajo. V Slovensko Bistrico okrog 15.30, na avtobusno postajo v Slovenski Bistrici, Kolodvorska ulica 10.

NUJNO OBVESTILO!

V Poreču v sobah je ostalo veliko pozabljenih stvari (brisače, oblačila, kopale, čevlji, …). Te stvari bodo ob povratku na avtobusu številka 1. Starše pozivamo naj si z otroki pridejo in ogledajo te stvari, morda so med njimi vaše.

10. dan, petek, 23. 8. 2019
6. izmena je deseti dan doživela še zadnje utrinke letovanja v Poreču, ki je prav šesti izmeni dal osebno noto in kanček nostalgije, saj smo se poslavljali od naših “kitov”, ki so še zadnjič letovali kot naši otroci VIRC-a, zato smo potočili tudi kakšno solzico, se tekom dneva veliko družili in izkoristili čas še za zadnje letošnje kopanje v morju, nato pa zvečer podelili nagrade za raznovrstne dosežke in sodelovanje na športnih igrah ter zamigali ob dobri glasbi. Ker pa je vsega lepega enkrat konec, je napočil čas, da smo si tudi mi zaželeli lahko noč. Pa sladke sanje.

9. dan, četrtek, 20. 8. 2019
Naše počitnice bodo kmalu dobile epilog, mi pa bomo s seboj odnesli lepe spomine, ki smo jih na letovanju skupaj ustvarili. Pretekli dan smo veliko plavali, supali, se sladkali s sladoledom, izdelovali smo cofke, plezali po drevesu, igrali družabne igre, se družili ob prijetni glasbi ter še veliko drugega. Komaj smo pozdravili sonce, že je naenkrat spet padel mrak in ples dežnih kapljic je bil naša uspavanka.

8. dan, sreda, 19. 8. 2019
Čas nam zelo hitro teče, saj je minilo že kar nekaj dni, odkar smo odpluli novim dogodivščinam nasproti, nam pa vedno zmanjka časa, da bi se udeležili vseh aktivnosti, ko pa se toliko dogaja. Imeli smo cirkuško delavnico, poslikavo na kamne, iskali nove glasbene zvezde, si ogledali risani film in obiskali novinarski krožek, nekateri pa so si popestrili dan še na “ice bergu”. Prav tako smo se sprehodili do mesta Poreč in si kupili kak spominek. Nato pa je napočil čas za večerno pravljico, ki nas je nežno zazibala v spanec.

7. dan, torek, 18. 8. 2019
Iskrivost otroških oči, radost na obrazih in počitniško razpoloženje so nas popeljali v sedmi dan letovanja v VIRC-u. Čez dan smo čofotali v morju, na delavnicah se preizkusili v ročnih spretnostih, spoznavali življenje brez plastike, zvečer pa je nastopila glasbena skupina The Plut Family, ki nam je priredila odličen koncert, saj smo se zelo zabavali.

6. dan, ponedeljek, 17. 8. 2019
Tudi šesti dan smo se prebudili v sončno jutro, morje nas je vabilo s svojim lesketanjem, dobra volja pa je poskrbela, da smo imeli zares prijeten dan, ki je ponujal zelo pester program dogajanja, saj smo se učili pisati vzhodne arabske črke, izdelovali svečnike, risali z ogljem, plezali po drevesu, izdelali mandalo … Po kopanju in ustvarjalnih delavnicah smo odpotovali v Tibet, kjer smo s pomočjo menihov spoznali njihovo kulturo, ki nas je popeljala v svet mnogoterih misli, le-te pa so nas nato vodile v sen.

5. dan, nedelja, 16. 8. 2019
Peti dan letovanja v VIRC-u je za nami. Joj joj, ta čas prehitro beži. Družimo se s prijatelji, plešemo, hladimo v morju in iščemo školjke, urimo v “supanju” in si privoščimo tudi kak sladoled. Ob večerih pa se nam zmeraj dogaja kaj zanimivega. Tako smo se danes prelevili v gusarje in iskali skriti zaklad. In glej ga zlomka, dan je bil spet pri kraju, zato smo se poslovili od gusarskih pustolovščin in odjadrali v deželo sanj.

4. dan, sobota, 17. 8. 2019
Četrti dan smo se prebudili v pravljični deželi, tam nekje sredi oceana, kamor je zataval Mali Nemo. Na poti iskanja smo naleteli na morskega zmaja, ki je otrokom in novim vzgojiteljem z namigi skozi cel dan pomagal poiskati Nema. Vmes smo si od napornega iskanja odpočili na kopnem in zarajali v krogu, seveda smo si oddahnili tudi za kosilo in nato bili ustvarjalni na delavnicah. Potem, ko smo naposled le našli našega junaka, Malega Nema, smo večer zaključili s plesom, nato pa utrujeni popadali v postelje.

3. dan, petek, 16. 8. 2019
Tretji dan našega “vircovanja” smo veliko migali ob plesnih ritmih, saj nas je glasba že pred zajtrkom popeljala v plesno atmosfero, ki se je nadaljevala tudi na plaži, prijetno vzdušje pa je sledilo tudi popoldan na delavnicah, ki so ponujale kreativnost, veliko mero domišljije in zabave. Preizkusili smo se v dramski igri, izdelovali razglednice, bili na obisku pri škratu Vodu in se igrali družabne igre. Dan smo zaključili s športnimi igrami in večernim plesom, nato pa se zazibali v prijeten spanec.

2. dan, četrtek, 15. 8. 2019
Jutranje sonce je pobožalo naše obraze in nas s plesno-glasbenim uvodom popeljalo v drug dan počitnikovanja v Poreču. Na obali smo se sladkali s sladoledom, čofotali v morju, krepili ustvarjalnost v peskovniku in se sproščali na delavnici Spanje na sto in en način. Zvečer pa smo spoznavali skupine, ki so se vsaka s svojo točko predstavile na odru in nas zabavale. Naenkrat je bil dan pri kraju in napočil je čas, da odplujemo v svet sanj in si naberemo novih moči za naslednji dan.

1. dan, sreda, 14. 8. 2019
Juhu, napočil je dan odhoda v VIRC Poreč in počitnice s prijatelji so se pričele. Že prvi dan se nam je veliko dogajalo, saj smo tkali nove prijateljske vezi, opravili preizkus plavanja in uživali na plaži, po večerji pa smo iskali ideje, kako bomo naslednji dan zablesteli na odru. Utrujeni od vseh dogodivščin smo legli v postelje, kajti jutri nas čaka že nov razigran dan.

Obveščamo vas, da so otroci in spremljevalci 6. izmene srečno prispeli v VIRC Poreč. V kolikor na letovanju ne bo vse vredu, vas bodo obvestili vzgojitelji, pedagoško vodstvo ali zdravstveno osebje iz Poreča. Če pa ne bo sporočil, pomeni, da ni večjih težav in otroci uživajo. Vi pa se imejte prav tako lepo teh deset dni, 14. avgusta proti večeru pa se spet srečamo na avtobusni postaji.

Na tej strani se vam bomo oglasili vsak dan s povzetkom dogajanja preteklega dne.

Trenutno je prijetnih 27 stopinj in odlično počutje za prijetne počitnice:)


PROGRAMSKI PARTNERJI
PODPORNIKI - FINANCERJI
SPONZORJI - POKROVITELJI